0 0
Krämig räksoppa med sparris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g (frysta) Räkor med skal
7 dl Fiskbuljong
1 dl Vitt vin
3 dl Vispgrädde
2 st Schalottenlök
1 msk Hummerfond
1 msk Olivolja
1.5 tsk Tomatpure
Salt
Peppar
Topping
Räkor
Sparris
Dill

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig räksoppa med sparris

  • 45
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Krämig räksoppa som jag toppat med smörstekt sparris, dill och självklart räkorna. Så himla gott och räkskalet ger verkligen så mycket smak. Så släng dem aldrig om du äter räkor. Förutom räksoppa så kan du använda dem för att göra fond till fisksoppa/fiskgryta och ska du inte använda den direkt så kan du alltid frysa in den!

Steg

1
Färdig

Skala räkorna men spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål och ställ åt sidan.
Lägg över räkskalen i en kastrull och fräs i olja i 3-4 min. Tillsätt finhackad scharlotten lök och tomatpure och fräs i ett par minuter till. Tillsätt 6-7 dl fiskbuljong och vitt vin och låt puttra i ca 15 min.

2
Färdig

Sila av buljongen och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden, salt, peppar och lite hummerfond om du har. Låt koka i ca 10 min. Red med lite majstärkelse om du vill.

3
Färdig

Smörstek sparrisen.
Toppa soppan med räkor, sparris och några dillkvistar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
röd curry med kyckling
Föregående
Paneng röd curry
chevresallad med rödbetor
Nästa
Rödbetssallad med chevre
röd curry med kyckling
Föregående
Paneng röd curry
chevresallad med rödbetor
Nästa
Rödbetssallad med chevre

Kommentera