0 0
Crispy tofu tacos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Tofu
400 g Fast tofu
1 påse Tacokrydda
1.5 dl Majsstärkelse
2 dl Mjölk valfri sort
3 dl Panko
Rapsolja
Tillbehör
3 st Avokado
1 st Vitlöksklyftor till avokadon
Babytomater valfri mängd
Romansallad valfri mängd
Rödlök valfri mängd
Majs valfri mängd
Gräddfil valfri mängd
Tortilla valfri mängd

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crispy tofu tacos

  • 30
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tofu

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Krispig tofu panerad i panko och smaksatt med tacokrydda. Ett enkelt och gott sett att variera tacosen och göra den vegetarisk. Servera med klassiska tacotillbehör så som sallad, rödlök, majs, tomater, guacamole och gräddfil.

Steg

1
Färdig

Sätt tofun i press (valfritt)

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Färdig

Tärna tofun. Häll upp majstärkelse i en påse och bland med tacokryddab. Häll valfri mjölk i en annan och en blandning panko i en tredje. Ska första tofu bitarna i majstärkelseblandningen, vänd sen i mjölk och sist i panko. Repetera tills alla bitar är panerade. Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme tills den är gyllenbryn.

3
Färdig

Övriga tacotillbehär

Hacka alla grönsaker. Gör guacamolen. När jag går en enkel guacamole blandar jag bara mosad avokado med salt, pressad vitlök och lite olivolja.

4
Färdig

Värm på tortillabröden och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
muhammara
Föregående
Muhammara – paprikaröra med valnötter
pepparkaksscones
Nästa
Pepparkaksscones
muhammara
Föregående
Muhammara – paprikaröra med valnötter
pepparkaksscones
Nästa
Pepparkaksscones

Kommentera