0 0
Crispy tofu tacos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tofu
400 g Fast tofu
1 påse Tacokrydda
1.5 dl Majsstärkelse
2 dl Mjölk valfri sort
3 dl Panko
Rapsolja
Tillbehör
3 st Avokado
1 st Vitlöksklyftor till avokadon
Babytomater valfri mängd
Romansallad valfri mängd
Rödlök valfri mängd
Majs valfri mängd
Gräddfil valfri mängd
Tortilla valfri mängd

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Crispy tofu tacos

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tofu

  • Tillbehör

Directions

Share

Krispig tofu panerad i panko och smaksatt med tacokrydda. Ett enkelt och gott sett att variera tacosen och göra den vegetarisk. Servera med klassiska tacotillbehör så som sallad, rödlök, majs, tomater, guacamole och gräddfil.

Steps

1
Done

Sätt tofun i press (valfritt)

Det här steget är inte ett måste, men för att göra tofun mer fast så kan du linda in den i några lager hushållspapper och ställa något tungt över den i ca 30 min. Då kommer överflödig vätska ut och du får en fastare tofu. Annars kan du bara torka den lätt.

2
Done

Tärna tofun. Häll upp majstärkelse i en påse och bland med tacokryddab. Häll valfri mjölk i en annan och en blandning panko i en tredje. Ska första tofu bitarna i majstärkelseblandningen, vänd sen i mjölk och sist i panko. Repetera tills alla bitar är panerade. Stek sedan tofun i rikligt med olja på medelvärme tills den är gyllenbryn.

3
Done

Övriga tacotillbehär

Hacka alla grönsaker. Gör guacamolen. När jag går en enkel guacamole blandar jag bara mosad avokado med salt, pressad vitlök och lite olivolja.

4
Done

Värm på tortillabröden och njut!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
muhammara
previous
Muhammara – paprikaröra med valnötter
pepparkaksscones
next
Pepparkaksscones
muhammara
previous
Muhammara – paprikaröra med valnötter
pepparkaksscones
next
Pepparkaksscones

One Comment Hide Comments

När jag lade tofun i mjölken försvann det mesta av tacokrydda och majsstärkelsen. Det blev väldigt lite smak på tofun. För svårt recept för mig.

Add Your Comment