0 0
Fluffig ugnspannkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

5 st Ägg
5.5 dl Mjölk
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Vaniljsocker
nypa Salt
2 msk Smör
Förslag på topping
Lönnsirap
Färska hallon
Blåbär

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fluffig ugnspannkaka

  • 35 min
  • Lätt

Ingredienser

  • Förslag på topping

Steg

Dela
Annons:

Fluffig ugnpannaka! Enkel, god och snabbalagad middag. Självklart kan man laga ugnspannakaka till frrukost och brunch också. Jag toppar ugnspannkakan med bär och lönnsirap men sylt funkar lika bra!

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Smeten

Börja med att sätta ugnen på 225g och ställ in plåten som du ska grädda pannkakan i.

Vispa upp äggen och vänd i mjölet och vispa ihop till en trög smet. Späd med mjölk och vispa till en klumpfri smet. Vänd i en nypa salt och vaniljsocker.

2
Färdig

Innan du häller ner smeten i formen så släng i smöret i plåten och låt de smälta i ugnen. Vänd sedan i smeten i den varma plåten och grädda pannkakan i ca 20-25 minuter tills den rest sig och blivit gyllene.

3
Färdig

Servera pannkakan med förslagsvis bär och lönnsirap!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta
Föregående
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

Kommentera