0 0
Mini calzone

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Deg
25 g Jäst
3 dl Ljummet vatten
9 dl Vetemjöl
1.5 tsk Salt
1 msk Olivolja
Tomatsås
2 dl Tomatpure
1.5 dl Vatten
1 tsk Strösocker
1 tsk Oregano
1 tsk Lökpulver
Salt
Peppar
Neutral olja
Till pizzan
300 g Riven ost
150 g Skinka

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mini calzone

  • Easy

Ingredients

  • Deg

  • Tomatsås

  • Till pizzan

Directions

Share

Smarriga små calzone i mini format fyllda med en god tomatsås, ost och skinka. Perfekta att ta med på utflykt eller att ha i frysen för en snabb lunch. De är dessutom väldigt billiga att göra. För mellan 40-60 kr får du massor av goda mini calzones att njuta av.

 

Receptet ger 6 st mini calzone

Steps

1
Done

Degen

Lös upp jästen i vatten. Vänd i salt och olivolja. Vänd sedan i mjölet i 3 omgångar.Blanda. Knåda antingen degen på ett förhand tills degen går ihop och blir smidig (ca 10min) eller i bakmaskin. Jag använde bakmaskin och lät degen knådas på låg hastighet i ca 6-8 min. Om degen känns klibbig kan du addera liiite lite mer mjöl.

2
Done

När degen är färdigknådad. Dela den i 2 st likastora degbollar. Forma varje degbit till en boll och lägg i en separat skål/matlåda tillräckligt stor för att degen ska kunna dubbla i storlek. Ringla över lite olivolja över degen och smeta ut den över degbollen. Täck degen och låt nu jäsa i kylen i mellan 12h till 3dagar. Rekommenderar att jäsa minst 1-2 dag för godare resultat.

3
Done

Gör tomatsåsen

Fräs tomatpuren i olja på medelvärme. Tillsätt sedan kryddorna, salt, peppar och vatten. Sänk värmen och låt reduceras i 10 minuter. Smaka av med mer salt, peppar eller socker för att få en bra balans.

4
Done

Gör calzone

Ta ut degen ur kylen 1 h innan tillagning så att den får komma till rumstemperatur.
Dela varje degboll i 3 delar. Stretcha ut degen till en cirkel. Bre tomatsås på ena halvan. Lägg sedan på ost och sen skinka på ena halvan. Vik över degen och tryck ihop kanterna. Grädda pizzan på plåt på 250 grader i ca 11-13 minuter. Pizzan ska få en lätt gyllene färg.

5
Done

Servera

Täck den färdiga calzonen med kökshandduk och låt svalna i 10-15 minuter innan servering.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pasta med kyckling, bacon, soltorkade tomater och spenat
next
Crepes med nutella och kexsmul
previous
Pasta med kyckling, bacon, soltorkade tomater och spenat
next
Crepes med nutella och kexsmul

Add Your Comment