0 0
Crepes med nutella och kexsmul

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Smeten
2 st Ägg
5 dl Vetemjöl
8 dl Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
Tillbehör (förslag)
Nutella
Kexsmul

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crepes med nutella och kexsmul

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Smeten

  • Tillbehör (förslag)

Steg

Dela

Crepes med nutella och kexsmul – otroligt goda tunnare pannkakor fyllda me nutella och smulat kex. En klassisk kombo som man kan äta i bland annat Balkan. Skillnaden mellan pannkakor och crepes är egentligen inte så stor. Crepes är vanligtvis tunnare och innehåller färre ägg jämfört med pannkakor.

Du kan med fördel göra smeten dagen eller ett par timmar innan. Låt den stå i kylen och vispa sedan runt smeten innan servering.

Bästa att steka pannkakorna i är en tunn pannkakspanna. Denna från Fiskars eller den här från Telfal är bra och prisvärd (adlink).

Steg

1
Färdig

Smeten

Vispa upp äggen. Tillsätt lite av mjölet och vispa till en trög smet. Späd med lite mjölk mjölk. Vispa igen. Fortsätt så tills allt mjöl och all mjölk är i. Den ska inte vara vattning, utan mer en gräddig konsistens. Tillsätt en nypa salt och lite vaniljsocker.
Låt smeten stå i kylen eller stek direkt.

2
Färdig

Stek

Värm en pannkakspanna som du penslar med lite olja. Stek pannkakorna på medelvärme. Stek ca 1 dl smet per pannkaka (exakt hur mycket smet beror också på storleken på din pannan som du steker i). Fortsätt steka tills smeten är slut. Pensla pannan med olja inför varje pannkaka du steker.
Täck de stekta pannkakorna med folie så de håller sig mjuka.

3
Färdig

Servera

Servera pannkakorna med nutella och smulat kex (märket Lane/plazma använder jag).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Mini calzone
Nästa
Kycklingwok med nudlar, paprika och chili
Föregående
Mini calzone
Nästa
Kycklingwok med nudlar, paprika och chili

Kommentera