0 0
Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 st Aubergine 2 större eller 3 mindre
2 burkar Plommontomater
0.5 dl Vitt vin
3 st Vitlöksklyftor
2 st Mozzarella
50 g Parmesan
Flingsalt
Peppar
1 msk Basilika
1 msk Persilja
1 msk Strösocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng

  • 1h
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng. En krämig gratäng med en bra balanserad tomatsås, parmesan och mozzarella. En lite lättare rätt som är perfekt en fredag kväll om man vill lämna plats för en dessert eller möjligtvis lite chark och ostar till nåt gott vin.

 

 

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Skiva auberginen i 0.5 cm skivor. Salta dem och lägg dem i en skål och låt dem svettas i 45 min.

2
Färdig

Tomatsåsen

Gör tomatsåsen under tiden. Hacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg i 2 minuter. Mixa plommontomaterna och tillsätt den och vitt vin. Koka ihop under 15 minuter, smaka av med salt, socker, peppar och färska örter (basilika och persilja).

3
Färdig

Värm ugnen till 200 grader. Torka av aubergineskivorna med ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja och salt. Grädda auberginen i ugnen i ca 15 min.

4
Färdig

Höj temperaturen på ugnen till 225 grader. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, lite parmesan i en smord (olivolja) ugnsfast form. Grädda i ca 15-20min. Låt svalna en kortis innan servering!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kycklingsallad med rostade kikärtor
Föregående
Fräsch kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker
pasta alla vodka
Nästa
Pasta alla vodka
kycklingsallad med rostade kikärtor
Föregående
Fräsch kycklingsallad med rostade kikärtor, couscous och grönsaker
pasta alla vodka
Nästa
Pasta alla vodka

Kommentera