0 0
Wrap med linspuckar och vitlöksyoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2.5 dl Röda linser
5 msk Potatismjöl
1 dl Solrosfrön
2 st Morötter
1 msk Sesamolja
2 st Vitlöksklyftor
1 st Ägg
Salt
Peppar
Rapsolja att steka i
Libabröd
Sallad tillbehör
Rödlök tillehör
Paprika röd tillbeör
Fetaost tillbehör
3 dl Turkisk yoghurt tillbehör
1 st Vitlöksklyftor att ha i den turkiska yoghurten
Sesamfrön Att rulla puckarna i

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Wrap med linspuckar och vitlöksyoghurt

  • 45 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Wrap med linspuckar, fetaost, grönsaker och vitlöksyoghurt. Frasiga biffar som kan serveras såhär i en wrap eller med ris/couscous/bulgur med grönsaker och sås. Väldigt gott i vilket fall som helst!

Steps

1
Done

Koka upp en kastrull med vatten, dra av från värmen och lägg i linserna i 10 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.

2
Done

Häll ner linser med potatismjöl, solrosfrön, sesamolja, peppar och i en matberedare. Riv morötter, vitlök, ingefära och lägg beredaren. Knäck i ägget och mixa till en grynig smet, den ska absolut inte vara slät. Smaka eventuellt av med mer salt.

3
Done

Forma till små biffar/puckar. Vänd i sesamfrön. Stek i generöst med olja i ca 5-6 min på varje sida tills de blir gyllene och frasiga. Servera puckarna i ett pita eller libabröd med sallad, rödlök, paprika, fetaost och vitlöksyoghurten.

4
Done

Vitlöksyoghurt

Blanda yoghurt med en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
melaneze
previous
Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng
linslasagne
next
Krämig linslasagne
melaneze
previous
Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng
linslasagne
next
Krämig linslasagne

Add Your Comment