0 0
Panerad fetaost med grekisk sallad och havreris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
15 st Körsbärstomater
0.25 st Gurka
0.5 st Rödlök
Oliver valfri mängd
Enkel dressing
2 msk Olivolja
2 msk Balsamvinäger
2 nypor Flingsalt
1 tsk Oregano
Fetoast
300 g Fetaost
3 dl Panko
1 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
Tillbehör
Timjan
Honung
Havreris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Panerad fetaost med grekisk sallad och havreris

  • 25 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Enkel dressing

  • Fetoast

  • Tillbehör

Directions

Share

Panerad festaost som jag serverar som en grekisk sallad med havreris. Väldigt gott och smidigt att laga. Det går både att äta rätten som huvudrätt eller som en sidorätt/sallad om man vill utesluta havreriset.

Steps

1
Done

Börja med att koka havreriset enligt anvisningarna på paketet. Det går också bra med t.ex bulgur eller quiona, eller helt utan om man bara vill servera rätten som en sallad eller sidorätt.

2
Done

Grönsaker och vinägrett

Hacka alla grönsaker och blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en liten skål.

3
Done

Fetaosten

Vispa upp mjölk och mjöl i en skål och häll upp panko i en tallrik. Värm en panna med olja.
Du kan dela fetaosten i 2 bitar om du vill ha mindre. Vänd sedan fetaosten i smeten och sen i panko. Stek fetan gyllene på båda sidorna på medelhög värme.

4
Done

Servera

Häll upp havreris, grönsaker, oliver och ringla på vinägrett. Toppa med fetaosten, timjan och lite honung eller lönnsirap på fetaosten.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snabb pasta med soltorkade tomater
previous
Snabb pasta med soltorkade tomater
Enkelt fröknäcke på majsmjöl
next
Enkelt fröknäcke på majsmjöl
Snabb pasta med soltorkade tomater
previous
Snabb pasta med soltorkade tomater
Enkelt fröknäcke på majsmjöl
next
Enkelt fröknäcke på majsmjöl

Add Your Comment