• Hem
  • Helgmiddag
  • Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten
0 0
Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Degen
8 g Torrjäst
400 g Vetemjöl special
4 dl Ljummet vatten
2 msk Olivolja
9 g Salt
2 tsk Strösocker
Topping
1.5 dl Tomatsås
200 g Riven mozzarella
50 g Finriven parmesan
1 tsk Oregano

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten

  • 120 min
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Degen

  • Topping

Steg

Dela

Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten. Pan pizza tillagas i ugn och har vanligtvis tjockare botten än en klassisk italiensk pizza. Genom att först tillaga pizzan i stekpannan får du en fin yta på botten som du inte riktigt kan få i ugnen. Har du ingen stekpanna som du kan ha köra ugnen så kan du föra över pizzan till en plåt när det är dags för den att gräddas i ugnen.

Toppingen går självklart att variera. Jag kan rekommendera att  använda riven mozzarella då den smälter väldigt fint och tål värmen!

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Degen

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och knåda ihop till hyfsat klibbig deg. Känns den torr så addera lite mer vatten. Känns den alldeles för klibbig så addera liiite mer mjöl. Täck sedan bunken och låt den jäsa på köksbänken i a 60-80 min (tills den dubblat i storlek).

2
Färdig

När degen jäst. Ta fram 2 ugnssäkra pannor (har du inga så kan du sedan föra över degen till en plåt). Pensla pannorna med olivolja och strö över lite chiliflakes och oregano (valfritt) men det ger botten god smak. Tryck sedan ut degarna i pannorna. Ända ut till kanterna. Pensla ovansidan med olivolja också och låt sedan degen jäsa i pannan i ca 30 min.

3
Färdig

Tillaga pizzan

Dags att tillaga pizzan. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ pannan på en varm platta och stek tills botten på medelvärme tills den fått fin färg. Ta pannan från plattan och bre nu på tomatsås över hela pizzan, strö över massor av ost och toppa med oregano. Vill du ha någon annan topping så går det självklart bra!
Har du ingen panna som tål att vara i ugnen så för över pizzan till en plåt.

4
Färdig

Grädda pizzan i övre delen av ugnen till osten har fått fin färg (ca 5 min, men beror på ugn så håll koll). Ta ut pizzan, låt den svalna något, slajsa upp och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
Föregående
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka
Jordgubbstårta i portionsglas
Nästa
Jordgubbstårta i portionsglas
Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
Föregående
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka
Jordgubbstårta i portionsglas
Nästa
Jordgubbstårta i portionsglas

Kommentera