• Home
  • Helgmat
  • Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten
0 0
Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Degen
8 g Torrjäst
500 g Vetemjöl special
4 dl Ljummet vatten
2 msk Olivolja
9 g Salt
2 tsk Strösocker
Topping
1.5 dl Tomatsås
200 g Riven mozzarella
50 g Finriven parmesan
1 tsk Oregano

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten

  • 120 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Degen

  • Topping

Directions

Share

Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten. Pan pizza tillagas i ugn och har vanligtvis tjockare botten än en klassisk italiensk pizza. Genom att först tillaga pizzan i stekpannan får du en fin yta på botten som du inte riktigt kan få i ugnen. Har du ingen stekpanna som du kan ha köra ugnen så kan du föra över pizzan till en plåt när det är dags för den att gräddas i ugnen.

Toppingen går självklart att variera. Jag kan rekommendera att  använda riven mozzarella då den smälter väldigt fint och tål värmen!

Steps

1
Done

Degen

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och knåda ihop till hyfsat klibbig deg. Känns den torr så addera lite mer vatten. Känns den alldeles för klibbig så addera liiite mer mjöl. Täck sedan bunken och låt den jäsa på köksbänken i a 60-80 min (tills den dubblat i storlek).

2
Done

När degen jäst. Ta fram 2 ugnssäkra pannor (har du inga så kan du sedan föra över degen till en plåt). Pensla pannorna med olivolja och strö över lite chiliflakes och oregano (valfritt) men det ger botten god smak. Tryck sedan ut degarna i pannorna. Ända ut till kanterna. Pensla ovansidan med olivolja också och låt sedan degen jäsa i pannan i ca 30 min.

3
Done

Tillaga pizzan

Dags att tillaga pizzan. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ pannan på en varm platta och stek tills botten har fått fin färg. Ta pannan från plattan och bre nu på tomatsås över hela pizzan, strö över massor av ost och toppa med oregano. Vill du ha någon annan topping så går det självklart bra!
Har du ingen panna som tål att vara i ugnen så för över pizzan till en plåt.

4
Done

Grädda pizzan i övre delen av ugnen tills osten har fått fin färg (ca 8-10 min, men beror på ugn så håll koll). Är du osäker på att den är färdig så kolla med en stektermometer. Degen ska va 98-100 grader när den är färdig.. Ta ut pizzan, låt den svalna något, slajsa upp och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
previous
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka
Jordgubbstårta i portionsglas
next
Jordgubbstårta i portionsglas
Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
previous
Okonomiyaki – japansk vitkålspannkaka
Jordgubbstårta i portionsglas
next
Jordgubbstårta i portionsglas

6 Comments Hide Comments

vem fan skrev detta : ” Ställ pannan på en varm platta och stek tills botten på medelvärme tills den fått fin färg. ” jag trodde att jag hade en stroke när jag försökte läsa detta .

Gjorde denna idag, tog sin lilla tid men var inte speciellt svårt. Blev jättegod! Så frasig och god botten och kanter ☺️

Jag ska göra den nu men vaddå 8 g jäst till 4 dl degspad och bara 2 msk fett? Jag brukar använda en påse till 5 dl degspad när jag bakar bröd, och 50 g smör. Nå får testa ivf.

Add Your Comment