1 0
Fluffiga bananpannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 stor Mogna bananer
2 st Ägg
1 tsk Bakpulver
1 dl Vetemjöl
Rapsolja att steka i

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fluffiga bananpannkakor

  • 20
  • Portioner 2
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Luftiga och fluffiga bananpannkakor. De smakar som vanliga pannkakor fast luftigare vilket är väldigt gott! För att få de luftiga behöver man separera äggvitan från äggulan och vispa den hårt. Stek sedan på låg värme så att de hinner bli genomgräddade innan de får färg och servera med valfritt tillbehör!

Steg

1
Färdig

Separera äggvitan och äggulan. Vispa äggvitan till ett hårt vitt skum.
Mosa bananen och vänd ner äggulorna. Rör om. Vänd sedan ner mjöl och bakpulver och rör om till en fast och tjock smet. Vänd sedan ner den vispade äggvitan - lite åt gången och vänd in den försiktigt med en slickepott.

2
Färdig

Stek bananpannkakorna på medel till låg värme i ett par minuter per sida och de är gyllene. Beroende på hur stark din spis är, men viktigt att de hinner bli genomgräddade innan de får för mycket färg så anpassa värmen.
Servera sedan med valfritt tillbehör.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rostad sötpotatissoppa
Föregående
Rostad sötpotatissoppa med persilje Creme Fraiche
filodegsrullar med nutella
Nästa
Krispiga filodegsrullar med Nutella
rostad sötpotatissoppa
Föregående
Rostad sötpotatissoppa med persilje Creme Fraiche
filodegsrullar med nutella
Nästa
Krispiga filodegsrullar med Nutella

Kommentera