0 0
Belgiska våfflor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 Ägg
2 dl Naturell yoghurt
4.5 dl Mjölk
75 g Smör
2 msk Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
5.5 dl Vetemjöl
1.5 dl Majsstärkelse
1 krm Salt
Topping
Valfri topping

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Belgiska våfflor

  • 50
  • Portioner 5
  • Lätt

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Fluffiga och frasiga belgiska våfflor. Belgiska våfflor görs i våffeljärn(adlink) med djupare fickor som ger plats för sås och tillbehör att gotta in sig. Det finns två sortes våfflor i Belgien. Det ena är Liege våfflor som görs på briochedeg och pärlsocker, och det andra är Bryssel våfflor som mer liknar en tjock pannkakssmet. I det här receptet gör jag Brysselvåfflor!

Tips på Studentpresenter här (adlink)

Steg

1
Färdig

Smeten

Smält smöret. Blanda mjöl, majstärkelse, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål.
Blanda ägg, strösocker, yoghurt, smör och mjölk i en annan skål. Vispa sedan ner de blöta ingredienserna i de torra - lite åt gången tills det gått ihop till en trög smet.

2
Färdig

Grädda

Värm på våffeljärnet - fyll på med lagom mycket smet så det täcker hela järnet utan att rinna ut när våfflorna gräddas. Exakt hur mycket du ska ha beror på storleken på ditt våffeljärn. Du får testa dig fram.
Grädda tills smeten är slut och lägg över våfflorna på ett fat.

3
Färdig

Servera

Servera våfflorna med valfri topping. Förslagsvis: lönnsirap och bär, bär och nutella, sylt och grädde, karamelliserade bananer eller äpplen mm.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Gino – enkel sommardessert
Nästa
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris
Föregående
Gino – enkel sommardessert
Nästa
Kycklingfilé i ugn med grönpepparsås och ris

Kommentera