0 0
Paj med tomat och ost – matpaj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pajskal
3 dl Vetemjöl
0.75 dl Grahamsmjöl
125 g Smör
2 msk Kallt vatten
Fyllning
3 dl Grädde
2 st Ägg
2 dl Creme fraiche örter
0.5 dl Basilika
Peppar
Övrigt
300 g Riven ost blanda t.ex präst och vanlig riven ost
500 g Kvisttomater

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paj med tomat och ost – matpaj

  • 120 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pajskal

  • Fyllning

  • Övrigt

Directions

Share

Krämig matpaj med massor av ost och tomat. Jag använder bräst och vanlig riven ost, men det blanda gärna fritt här.  Pajen är perfekt i matlådan dagen efter när den fått sätta sig lite. Servera med en fräsch och god sallad till.

Pajdegen kan du med fördel förbereda innan och ställa kallt fram tills att du ska förgrädda pajskalet och baka pajen.

Steps

1
Done

Pajdegen

Knåda ihop pajdegen. Kavla ut och tryck ut den i en pajform. Låt stå i kylen i 30 min innan gräddning så den får stelna lite.

2
Done

Förgrädda pajskalet

Nagga pajskalet. Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 10 min.

3
Done

Fyllningen

Vispa upp ägg, creme fraiche, grädde och peppar. Vänd i hackad färsk basilika.
Häll sedan lite ost i det förgräddade pajskalet. Häll i fyllningen, mer ost och toppa sedan med skivade tomter. Grädda pajen i ca 30-40 min i mitten av ugnen på 200 grader tills pajen satt sig.

4
Done

Gräddning och servering

Låt svalna en stund innan servering. Servera med en fräsch sallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig sparrispasta
previous
Krämig sparrispasta
Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett
next
Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett
Krämig sparrispasta
previous
Krämig sparrispasta
Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett
next
Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett

Add Your Comment