0 0
Kycklinggryta med paprika

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
500 g Kycklingfilé
1 st Vitlöksklyftor
1 st Paprika grön
1 st Paprika röd
1 burk Champinjoner på burk
2.5 dl Vispgrädde
2.5 dl Mjölk
1 msk Kycklingfond
1 tsk Lökpulver
0.25 tsk Cayennepeppar
Salt
Peppar
Majsstärkelse
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklinggryta med paprika

  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Kycklinggryta med paprika – god, värmande och lättlagad kycklinggryta som serveras med ris.

 

Andra recept på kycklinggrytor

Dragonkyckling med ris

Kyckling med currysås och ris

 

Steg

1
Färdig

Prepp

Tärna kyckling, paprika och riv vitlök. Sila av champinjonerna.
Koka riset.

2
Färdig

Gör grytan

Salta kycklingen och stek i neutral olja tillsammans med vitlök tills den är stekt. Lägg över på en tallrik.
Stek sedan paprikan och vänd i champinjoner, lökpulver, cayennepeppar och peppar. Tillsätt grädde, mjölk och kycklingfond. Låt koka upp.

3
Färdig

När grytan kokat upp vänd i kycklingen och red med majstärkelse (2-3 tsk utspätt i lite vatten).

4
Färdig

Servera

Smaka av med salt eller tillsätt mer kycklingfond.
Servera med ris!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Ost och baconpaj med karamelliserad lök
Nästa
Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo
Föregående
Ost och baconpaj med karamelliserad lök
Nästa
Vispad fetaost med rostad potatis, tomater och chorizo

Kommentera