Ingredienser
-
Kyckling
-
600 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Currypulver (mild)
-
1 msk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
0.75 dl Neutral olja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Kinesisk soya
-
Peppar
-
Salt
-
Currysås
-
1 msk Vetemjöl
-
20 g Smör
-
2.5 dl Grädde
-
2.5 dl Mjölk
-
1 tärning Kycklingbuljong
-
1.5 msk Curry
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
1 tsk Vitlökspulver
-
Tillbehör
-
Ris
-
Broccoli
Steg
Kyckling med currysås och ris. En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Använder du kycklingklubbor eller filé tillagas de bäst i ugnen.
Servera gärna broccoli till eller grön sallad.
Steg
1
Färdig
|
KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h. |
2
Färdig
|
CurrysåsSmält smöret. Vänd i mjölken och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda. |
3
Färdig
|
Stek kycklingenStek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta. |
4
Färdig
|
ServeraServera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli. |