0 0
Kyckling med currysås och ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
600 g Kycklinglårfilé
1 msk Currypulver (mild)
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
0.75 dl Neutral olja
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Kinesisk soya
Peppar
Salt
Currysås
1 msk Vetemjöl
20 g Smör
2.5 dl Grädde
2.5 dl Mjölk
1 tärning Kycklingbuljong
1.5 msk Curry
0.5 tsk Gurkmeja
1 tsk Vitlökspulver
Tillbehör
Ris
Broccoli

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kyckling med currysås och ris

  • 50
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Kyckling

  • Currysås

  • Tillbehör

Steg

Dela

Kyckling med currysås och ris. En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Använder du kycklingklubbor eller filé tillagas de bäst i ugnen.

Servera gärna broccoli till eller grön sallad.

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h.

2
Färdig

Currysås

Smält smöret. Vänd i mjölken och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda.
Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer curry.

3
Färdig

Stek kycklingen

Stek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta.

4
Färdig

Servera

Servera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Tårta med marängsmörkräm med vit choklad och vispad mörk choklad ganache
Nästa
Biscoffcheesecake – krämig cheesecake med Biscoff
Föregående
Tårta med marängsmörkräm med vit choklad och vispad mörk choklad ganache
Nästa
Biscoffcheesecake – krämig cheesecake med Biscoff

Kommentera