0 0
Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajskal
4 dl Vetemjöl
140 g Smör
2 msk Kallt vatten
0.5 tsk Salt
1 tsk Paprikapulver
Fyllning
280 g Bacon
250 g Riven ost
Äggstanning
4 st Ägg
2.5 dl Mjölk
2.5 dl Grädde
Örtsalt
Karamelliserad lök
2 st Gullök
25 g Smör
1 tsk Ättika
2 tsk Strösocker
0.5 dl Vatten
Salt
Övrig topping
2 dl Créme Fraiche
Gräslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

  • 70
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pajskal

  • Fyllning

  • Äggstanning

  • Karamelliserad lök

  • Övrig topping

Steg

Dela

Ost och baconpaj med karamelliserad lök och creme fraiche. En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen.

Ett tips är att göra pajskalet dagen innan, trycka ut i formen och ställa i frysen. Det går med fördel att göra flera dagar innan också. När det väl är dags att tillaga pajen behöver du bara fokusera på fyllningen och sedan skjutsa in i ugnen.

Steg

1
Färdig

Pajskal

Blanda mjöl, salt och paprikapulver. Tillsätt smör i tärning och nyp ihop med mjölet. Vänd i vatten och form till en pajdeg. Tryck ut den i en pajform, gärna så att kanterna sticker ut lite från formen. Nagga skalet. Låt stå i frysen i 30 min innan gräddning så den får stelna. Det går också bra att frysa in pajdegen en längre stund.

2
Färdig

Förgrädda pajskalet

Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 15 min.

3
Färdig

Fyllning och äggstanning

Tärna och stek baconet knaprigt.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta lätt (baconet och osten är salt).

4
Färdig

Grädda pajen

Sprid ut bacone och riven ost i pajskalet. Häll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Stanningen ska stannat.
Låt pajen stelna och sätta sig.

5
Färdig

Karamelliserad lök

Skiva löken tunt. Bryn i smör tills löken fått färg. Tillsätt vatten, socker och ättika och lite salt. Sänk värmen och låt löken karamelliseras i 10-15 min eller till vätskan kokat in.

6
Färdig

Servera

Servera pajen med karamelliserad lök, creme fraiche och tunt hackad gräslök.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Nudlar med biff och bambuskott
Nästa
Kycklinggryta med paprika
Föregående
Nudlar med biff och bambuskott
Nästa
Kycklinggryta med paprika

Kommentera