0 0
Princes krofne – balkanvariant av Petit-chou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Vaniljkrämen
5 st Äggulor stora ägg
7.5 dl Mjölk
2.5 dl Strösocker
1.25 dl Majsstärkelse
2 tsk Vaniljpulver
2 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
1.5 dl Grädde
Degen
2 dl Vatten
1 dl Neutral olja
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
4 Ägg eller 5, beror på storleken
Övrigt
Florsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Princes krofne – balkanvariant av Petit-chou

  • Medium

Ingredients

  • Vaniljkrämen

  • Degen

  • Övrigt

Directions

Share

Princes krofne – balkanvariant av Petit-chou. De fylls sedan med vaniljkräm och grädde. I det här receptet skippar jag grädde men vispar ner lite grädde i vaniljkrämen. Det går även utmärtkt att göra princess krofne med andra fyllningar, men detta är de klassiska.

För receptet behöver du spritspåse och tyll.

Receptet ger 10 st medelstora.

Steps

1
Done

Vaniljkrämen

Koka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt) och mjölk, spara 1.5 dl .
Vispa upp äggulor, majstärkelse, vaniljsocker och socker till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt sedan den varma mjölken långsamt under vispning och vänd sedan tillbaka hela smeten i kastrullen. Koka upp på medelvärme under konstant omrörning tills krämen tjocknat. Vänd i rumstempererat smör och blanda tills det smält. Plasta in och låt svalna helt.

2
Done

Smeten

Koka upp vatten, olja och socker. Vänd i mjölet och rör ihop på medelvärme tills de gott ihop och det blir som en hinna i kastrullen.
Ta av värmen och lägg över i en skål. Låt svalna i 10-15 min
Vispa degen till smulor. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Smeten ska vara spritsbar men inte för lös så att den tappar formen. För mig räckte det med 4 ägg men känns din smet för fast tillsätt ett till.

3
Done

Grädda

Lägg över din smet i en spritspåse. Spritsa ut toppar på ett bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 25-30 min. Öppna inte ugnen de första 20 min. De ska resa sig och bli gyllene. Förläng tiden om de inte fått tillräckligt med färg.
Låt sedan svalna innan du fyller dem.

4
Done

Fyll dina princess krofne

Ta fram din vaniljkräm och vispa upp med lättvispad grädde. Lägg över i en spritspåse.
Öppna dina Petit-chouer och fyll dem med krämen. Lägg på locket och puddra över florsocker.
Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Falukorvpasta - enkelt och god pasta
previous
Falukorvspasta – enkel och god pasta
Röd curry med linser
next
Röd curry med linser
Falukorvpasta - enkelt och god pasta
previous
Falukorvspasta – enkel och god pasta
Röd curry med linser
next
Röd curry med linser

Add Your Comment