• Hem
  • Helgmiddag
  • Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia
0 0
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Gnocchi
400 g Mjölig potatis
2.5 dl Vetemjöl
1 st Ägg
1 tsk Salt
Brynt smör tomatsås
400 g Finkrossade tomater
25 g Smör
15 blad Salvia
1 tsk Strösocker
Salt
Peppar
Ricotta
250 g Ricotta
2 dl Finriven parmesan
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia

  • 80
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Gnocchi

  • Brynt smör tomatsås

  • Ricotta

Steg

Dela

Gnocchi med bryntsmör tomatsås, ricotta och salvia. Rikigt gott och inte så svårt som man kan tro. Till skillnad från när man gör pasta så behöver inte gnocchidegen knådas särskilt mycket. Det är snarare tvärtom, knådar man för mycket blir gnocchin stabbig. Det gör att det inte tar mycket tid alls innan man fått ihop en gnocchideg. Klassiska gnocchi görs med potatis men det går även att göra med sötpotatis eller ricotta.

Steg

1
Färdig

Gnocchin

Koka potatisen med skalet på. Anledningen till att man kokar med skalet på är för att inte få in för mycket vatten i potatisen. När potatisen är färdigkokt, låt den svalna en aning så att du kan skala den.
Riv eller pressa potatisen i en bunke och låt svalna till rumstemperatur.

2
Färdig

Knäck ner ägg i den rivna potatisen och tillsätt sedan mjölet och salt. Arbeta ihop till en deg som går precis går ihop. Lägg över degen på ett mjöligt bord och arbeta i ca 1 min. Arbeta inte degen för mycket då kan gnoccin bli för stabbig, max 1 min ungefär.

3
Färdig

Tillaga gnocchin

Täck degen med en ren kökshanduk. Ta ca 1 mandarin storlek av degen och rulla ut till en avlång remsa. Skär gnoccin i ca 1,5 cm långa bitar. Rulla och kläm löst med gaffel för att skapa fåror (detta är inget måste men det blir lite finare).

4
Färdig

Koka upp saltat vatten. Lägg ner gnoccin (inte alla åt gången) och koka dem till de flyter upp till ytan.
Stek sedan i smör på medelvärme tills de blir gyllene.

5
Färdig

Tomatsåsen

Brynt smöret tillsammans med salvian. När smöret är ljus brynt ta ut salvian och vänd i finkrossade tomater. Tillsätt socker, salt och peppar och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter.

6
Färdig

Ricotta

Finriv parmesan och blanda ihop med ricottan. Smala av med salt.

7
Färdig

Servera

Servera den smörstekta gnocchin med tomatsåsen, ricottan och den brynta salvian.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm
Föregående
Tomatrisoni med ugnsrostade tomater och basilikakräm

Kommentera