0 0
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Biffar
600 g Vegansk formbar färs
1 tsk Chilipulver
2 tsk Paprikapulver
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Neutral olja
Peppar
Örtsalt
Ajvarsås
1 st Gullök
1 st Paprika röd
1 msk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
2 st Vitlöksklyftor
2.5 dl Grädde
1 msk Tomatpure
2 msk Persilja färsk
300 g Ajvar
Peppar
Salt
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetariska biffar i ajvarsås med ris

  • 45
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Biffar

  • Ajvarsås

  • Tillbehör

Steg

Dela

Vegetariska biffar i ajvarsås med ris. En god och lättlagad vardagsrätt som du lagar ihop på 40 minuter. Servera en god syrlig sallad till som kompletterar den sötare ajvarssåsen. Förslagsvis syrlig gurksallad. Vill du göra dem på annan färs går det självklart utmärkt det med.

Jag använder Mama’s ajvar som är gjord på enbart paprika och aubergine och smakar som hemmagjord.

Steg

1
Färdig

Biffarna

Tina färsen och blanda sedan ihop med kryddorna och vitlöken. Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg på båda sidorna. Ställ åt sidan.

2
Färdig

Ajvarsås

Stek löken och vitlöken i samma panna som du stekt biffarna. Tillsätt tomatpuren och kryddorna och stek lite till. Vänd sedan ajvar i och grädde. Låt koka upp och sedan småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner biffarna och låt dem bli varma i såsen. Toppa med persilja.

3
Färdig

Servera

Servera biffarna med ris och förslagsvis en syrlig gurksallad till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia
Föregående
Gnocchi med brynt smör tomatsås, ricotta och salvia

Kommentera