0 0
Bakad potatis med romröra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Bakad potatis
4 st Bakpotatis medelstora
1 msk Rapsolja
2 msk Smält smör
Peppar
Salt
Röran
1 liten burk Créme Fraiche
1 burk Tångkaviar
0.5 st Rödlök
2 msk Dill
Salt efter smak

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bakad potatis med romröra

Features:
    • 80
    • Portioner 4
    • Lätt

    Ingredienser

    • Bakad potatis

    • Röran

    Steg

    Dela

    Bakad potatis med enkel romröra. En röra som passar perfekt till både rårakor och bakad potatis. Du kan köra på vilken sorts rom du gillar.

    Det här sättet att göra bakpotatis på förkortar baktiden i ugnen och ger ett frasigt och gott skal. Genom att micra potatisen innan ugnen förkortar vi tiden som den behöver vara i ugnen. Skulle vi enbart micra potatisen tills den är klar vilken man också kan göra skulle skalet bli väldigt mjukt.

    Genom att pensla potatisskalet innan får de en fin yta samtidigt som kryddorna kan fastna på skalet.

    Steg

    1
    Färdig

    Bakad potatis

    Börja med att nagga potatisen och micra potatisen 3-4 minuter per potatis på max effekt. Vi micrar för att förkorta tiden i ugnen. Här du ingen micro så gör det ingenting - då behöver potatisen bara gå längre i ugnen.
    Pensla sedan potatisarna med smält smör och olja. Salta och peppra.

    2
    Färdig

    Bakad potatis

    Lägg över potatisen på gallret i ugnen med en plåt under. Baka potatisen på 225 i ugnen i ca 1h-1,5h beroende på storlek på potatisen. Känn med en tandpetare när den är klar.

    3
    Färdig

    Finhacka dillen och rödlöken och rör ihop med Creme Fraiche, tångkaviar och salt och peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

    4
    Färdig

    Dela på potatisen och salta lite lätt och klicka röran.

    Emilia

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Frukostpaj med kanelstekta äpplen, havresmul och vaniljkvarg
    Föregående
    Frukostpaj med kanelstekta äpplen och vaniljkvarg
    Zuchhinibiffar
    Nästa
    Zucchinibiffar med tryffelfraiche och fetaostsallad
    Frukostpaj med kanelstekta äpplen, havresmul och vaniljkvarg
    Föregående
    Frukostpaj med kanelstekta äpplen och vaniljkvarg
    Zuchhinibiffar
    Nästa
    Zucchinibiffar med tryffelfraiche och fetaostsallad

    Kommentera