Ingredients
-
Glasnudelsallad
- 2 st Morötter
- 1 st Paprika röd
- 150 g Rödkål
- 200 g Glasnudlar
- 0.5 st Gurka
-
Vinägrett till glasnudelsalladen
- 1 dl Vatten
- 2 st Lime
- 1 st Chili
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 tsk Lönnsiraphonung, socker går också bra.
- 2 msk Rapsolja
- Flingsalt
-
Kycklingen
- 800 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Japansk soya
- 1 msk Kinesisk soya
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Tomatpure
- 2 tsk Sriracha
- 2 msk Rapsolja
- 1 tsk Ljus risvinäger
-
Topping
- 2 dl Jordnötter
- 4 st Salladslök
Directions
Glasnudelsallad med sweet chili kyckling. Supergott verkligen! Vill du göra vegetariskt så kan du byta ut kycklingen mot tofu eller soyafiléer.
Steps
1 Done | Glasnudellsallad + vinägrettFinhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, lönnsirap (går bra med annat sötning), olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt. Det ska smaka mycket. |
2 Done | Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt sedan ligga i kallt vatten. |
3 Done | KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Dela kycklinglårfilén i mindre bitar (rekommenderar kycklinglårfilé och int bröstfilé då det förstnämnda är mycket saftigare). Marinera kycklingen i minst 30 min, men gärna i ett par timmar. |
4 Done | Sätt ugnen på 225 grader. Trä kycklingbitarna på grillspett eller sprid ut dem på plåten utan spett. Lägg kycklingen på en plåt, har du en plåt med galler så kör på det! Men vanlig långpanna funkar bra. Ugngrilla kycklingen i övre delen av ugnen i ca 15-20 minuter tills de är genomstekta och fått fin färg. Hålla koll så att de inte bränns ifall din ugn är stark. Pensla med sweet chilisås när de är klara! Servera varma, ljumma eller kalla! |
5 Done | ServeraServera glasnudelsalladen med kyckligen. Toppa med jordnötter och salladslök. |