0 0
Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Köttet
1 kg Flankstek
1 msk Lökpulver
1 msk Vitlökspulver
2 tsk Spiskummin
2 tsk Kummin
1.5 msk Oregano
2 msk Paprikapulver
3 st Vitlöksklyftor
1 st Gullök
2 st lagerblad
2 msk Olivolja
Salt
Peppar
Sås
1.2 dl Tomatpure
2 st Paprika röd
1 st Paprika gul
20 st Oliver utan kärna
1 st Vitlöksklyftor
1 st Gullök
1 tsk Strösocker
1 tsk Vinäger (valfri)
Att servera med
Ris
Lime

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris

  • 270
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Köttet

  • Sås

  • Att servera med

Steg

Dela

Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris. Ropa vieja är kubas nationalrätt och betyder ”gamla kläder”. Rätten består av biff eller fläskkött som kokas mört och dras isär och kokas ihop i en smarrig tomatbaseradsås. Den här rätten var kubanernas sätt att ta vara på kött som blivit över och göra en gryta av det.

Gör man det från grunden som i det här receptet är det ett långkok på 3-4h.

Servera med ris och en sallad till.

 

 

Steg

1
Färdig

Marinera köttet

Dela köttet i ca 10 cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Blanda alla kryddor.
Lägg köttet i en bunke och salta och ringla över olja. Vänd i alla kryddor, lök och vitlök. Låt köttet marineras i minst 30 men gärna mer om du har tid.

2
Färdig

Värm på en stor kastrull med olja. Bryn köttet så det får ordentligt med färg på alla sidor. Häll på vatten så köttet täcks med ca 10 cm och vänd i lagerblad. Låt puttra på medel till låg värme i 2-3h tills köttet är mört.

3
Färdig

Ta ut köttet och dra isär det med en gaffel (spara buljongen som köttet kokat i).

4
Färdig

Gör Ropa Viejasåsen

Ta fram en djup panna och värm på lite olja. Vänd i det rivna köttet och stek på det snabbt. Vänd i tomatpurén och vitlök och stek på lite till. Häll på buljongen och låt koka upp. Vänd i socker och vinäger för att balansera upp smakerna. Här kan du smaka av med kryddorna som du marinerat köttet i. Salta och peppra och vänd i strimlad lök,paprika och oliverna. Låt gotta ihop sig tills paprikan mjuknat något.

5
Färdig

Servera med ris och lite lime och en god sallad vid sidan av.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Flan - spansk brylépudding
Föregående
Flan – spansk brylépudding
Vegetarisk banh mi med tofu
Nästa
Vegetarisk banh mi med tofu
Flan - spansk brylépudding
Föregående
Flan – spansk brylépudding
Vegetarisk banh mi med tofu
Nästa
Vegetarisk banh mi med tofu

2 Comments Dölj kommentarer

Hej.
Vilket härligt recept. Finns det något annat kött som skulle funka? Typ högrev eller fransyska?
Mvh Ellen

Kommentera