2 0
Krämig risoni kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckligen
600 g Kycklinglårfilé
1 msk Paprikapulver
1 tsk Timjan
1 tsk Oregano
1 tsk Pepparmix
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Lökpulver
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
Övrigt
3 dl Risoni
1 tärning Kycklingbuljong
0.5 liter Vatten
4 dl Vispgrädde
1.5 dl Soltorkade tomater
65 g Spenat
2 st Vitlöksklyftor
2.5 msk Tomatpure
Salt
Peppar
Topping
Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig risoni kyckling

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kyckligen

  • Övrigt

  • Topping

Directions

Share

Krämig risoni kyckling med spenat och soltorkade tomater. Risoni är ett perfekt alternativ till risotto. Det går snabbare och blir både superkrämigt och gott. Kommer definitivt göra fler risonirätter. Servera sedan med massor av parmesan och en god sallad.

Risoni är en risformad pasta. Den uppkom för att kompensera avsaknaden av ris i Italien. Risoni passar perfekt i soppor också.

Steps

1
Done

Kyckling

Blanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med hälften av kryddblandningen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie.

2
Done

Risonin

I samma panna som du stekt kycklingen - vänd i tomatpure och stek den i 1-2 min. Vänd i resten av kryddblandningen och vitlök. Stek på i 1-2 minuter till. Häll därefter i risonin, vatten och kycklingbuljongen. Låt koka upp och puttra tills risonin mjuknat något. Ha därefter i grädde och soltorkade tomater, låt puttra på medelvärme tills risonin är nästan är helt kokt. Rör om regelbundet. Vänd i spenaten och smaka av med salt. När du tycker att det smakar bra. Lägg på på kycklingen och låt gott ihop sig i 2 minuter.

3
Done

Servera

Servera risonin - toppa med parmesan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bulgursallad med muhammara och grillost
previous
Bulgursallad med muhammara och grillost
Flan - spansk brylépudding
next
Flan – spansk brylépudding
Bulgursallad med muhammara och grillost
previous
Bulgursallad med muhammara och grillost
Flan - spansk brylépudding
next
Flan – spansk brylépudding

9 Comments Hide Comments

Hej! Låter smarrigt, men tycker det låter som väldigt mycket vätska… risolinin ska väll bara koka i 8min så det är ju inte som risotto där man kokar i 20min och den suger åt sig mycket av vätskan. ? Ska testa med kvar bliven skinka och salami från ost brickan 👍

Kul att du vill testa! De behövs en del vätska för att det ska bli krämigt när risonin är klar, dra man ner vätskan blir det mer fast konsistens på rätten 🥰

Testade receptet i helgen! Det var verkligen håll käften så gott!.
Både vi och våra gäster njööööt. Har tipsat alla att laga detta nu!

Add Your Comment