0 0
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tomatsås
1 st Schalottenlök
400 ml Finkrossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
1 nypa Strösocker
1 tsk Balsamvinäger
Salt
Peppar
Ricotta
1 burk Ricotta
Salt
Peppar
Spenat
100 g Spenat färsk
25 g Smör
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Övrigt
400 g Färska lasagneplattor
Basilika
Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat

  • 35
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Tomatsås

  • Ricotta

  • Spenat

  • Övrigt

Directions

Share

Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat. En väldigt snabb och god pastarätt. Perfekt om du vill laga något som känns lite lyxigare men inte kräver så mycket tid. Namnet öppen lasagne innebär att man ser alla ingredienser som ”lasagnen innehåller”.

Steps

1
Done

Tomatsåsen

Fräs schalottenlöken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt hackad vitlök och fräs lite till på medellåg värme. Ha i finkrossade tomater, salt, peppar, en nypa socker och lite balsamico. Låt puttra i ca 10-15 min. Rör om då och då.

2
Done

Ricottan

Vispa upp ricottan med salt och peppar. Det vispningen gör är att den får en krämigare konsistens.

3
Done

Spenaten

Smält smör i en panna, fräs spenaten i 1-2 minuter. Pressa ner vitlöken och salta.

4
Done

Servera

Koka lasagneplattorna några åt gången tills de är all dente.
Lägg några plattor på en tallrik klicka på tomatsås, ricotta och spenat. Toppa med basilika och parmesan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sirapslimpa
previous
Sirapslimpa – mjuk och god limpa
pide - turkiska piroger
next
Pide – turkiska piroger
sirapslimpa
previous
Sirapslimpa – mjuk och god limpa
pide - turkiska piroger
next
Pide – turkiska piroger

Add Your Comment