0 0
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Tomatsås
1 st Schalottenlök
400 ml Finkrossade tomater
2 st Vitlöksklyftor
1 nypa Strösocker
1 tsk Balsamvinäger
Salt
Peppar
Ricotta
1 burk Ricotta
Salt
Peppar
Spenat
100 g Spenat färsk
25 g Smör
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Övrigt
400 g Färska lasagneplattor
Basilika
Parmesan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat

  • 35
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Tomatsås

  • Ricotta

  • Spenat

  • Övrigt

Steg

Dela

Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat. En väldigt snabb och god pastarätt. Perfekt om du vill laga något som känns lite lyxigare men inte kräver så mycket tid. Namnet öppen lasagne innebär att man ser alla ingredienser som ”lasagnen innehåller”.

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Tomatsåsen

Fräs schalottenlöken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt hackad vitlök och fräs lite till på medellåg värme. Ha i finkrossade tomater, salt, peppar, en nypa socker och lite balsamico. Låt puttra i ca 10-15 min. Rör om då och då.

2
Färdig

Ricottan

Vispa upp ricottan med salt och peppar. Det vispningen gör är att den får en krämigare konsistens.

3
Färdig

Spenaten

Smält smör i en panna, fräs spenaten i 1-2 minuter. Pressa ner vitlöken och salta.

4
Färdig

Servera

Koka lasagneplattorna några åt gången tills de är all dente.
Lägg några plattor på en tallrik klicka på tomatsås, ricotta och spenat. Toppa med basilika och parmesan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sirapslimpa
Föregående
Sirapslimpa – mjuk och god limpa
pide - turkiska piroger
Nästa
Pide – turkiska piroger
sirapslimpa
Föregående
Sirapslimpa – mjuk och god limpa
pide - turkiska piroger
Nästa
Pide – turkiska piroger

Kommentera