Ingredients
-
400 g Torsl, sej eller annan vit fisk
-
2 st Morötter
-
1 st Palsternacka
-
1 st Citron
-
Purjolökmedelstor
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Lökpulver
-
2 tärningar Fiskbuljong
-
750 ml Vatten
-
2 dl Grädde
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Brödskivor
Directions
Enkel gräddig fisksoppa som passar perfekt som vardagsmiddag. Fiskoppan får en mild och god smak av rotfrukter och purjolök. Soppan går att göra med torsk men också sej eller annan vit fisk.
Servera med gott rostad eller färskt bröd!
Steps
1
Done
|
PreppSkala och tärna morot och palsternacka. Skölj och strimla purjolöken. Spara lite av det gröna på purjolöken att toppa med. |
2
Done
|
TillagaFräs morötterna och palsternacka i olja i en kastrull. Tillsätt purjolöken, chilipulver, skalet från citronen och lökpulver. Smula ner buljongen och häll på vattnet. Låt koka upp och sedan sjuda tills rotfrukterna nästan är kokta. Tillsätt grädde, salt och peppar. Låt sjuda i 5-8 minuter till. Smaka av med salt och citron. |
3
Done
|
Vänd sist i fisken och låt den tillagas i 2 minuter. Kolla så att den är kokt. |
4
Done
|
ServeraServera soppan med purjolök på toppen och lite chilipulver, samt gott bröd till. |
2 Comments Hide Comments
Lade till potatis vitlök och lök👍En underbar fisksoppa blev det🥰
Kul att höra! Det ska jag ha i nästa gång 🙂