0 0
Enkel gräddig fisksoppa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Torsl, sej eller annan vit fisk
2 st Morötter
1 st Palsternacka
1 st Citron
Purjolök medelstor
1 tsk Chilipulver
1 tsk Lökpulver
2 tärningar Fiskbuljong
750 ml Vatten
2 dl Grädde
Salt
Peppar
Tillbehör
Brödskivor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel gräddig fisksoppa

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Enkel gräddig fisksoppa som passar perfekt som vardagsmiddag. Fiskoppan får en mild och god smak av rotfrukter och purjolök. Soppan går att göra med torsk men också sej eller annan vit fisk.

Servera med gott rostad eller färskt bröd!

Steg

1
Färdig

Prepp

Skala och tärna morot och palsternacka. Skölj och strimla purjolöken. Spara lite av det gröna på purjolöken att toppa med.
Tina, tärna och salta fisken.

2
Färdig

Tillaga

Fräs morötterna och palsternacka i olja i en kastrull. Tillsätt purjolöken, chilipulver, skalet från citronen och lökpulver. Smula ner buljongen och häll på vattnet. Låt koka upp och sedan sjuda tills rotfrukterna nästan är kokta. Tillsätt grädde, salt och peppar. Låt sjuda i 5-8 minuter till. Smaka av med salt och citron.

3
Färdig

Vänd sist i fisken och låt den tillagas i 2 minuter. Kolla så att den är kokt.

4
Färdig

Servera

Servera soppan med purjolök på toppen och lite chilipulver, samt gott bröd till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Minikladdkaka
Nästa
Potatisgratäng med köttfärs och purjolök
Föregående
Minikladdkaka
Nästa
Potatisgratäng med köttfärs och purjolök

2 Comments Dölj kommentarer

Kommentera