0 0
Minikladdkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g Smör
3 st Ägg
3 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
1.25 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Flingsalt
Övrigt
9 st Aluminiumformar
Florsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Minikladdkaka

  • Medium

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Minikladdkakor –  går så snabbt, perfekt till kalas och går utmärkt att frysa in. Servera som de är eller med nån topping! Kanske bär, choklad ganasche? Grädde eller glass?

 

Receptet ger ca 9 st minikladdkakor

Steps

1
Done

Smet

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Smält smöret och socker i en kastrull eller i micro på låg effekt. Om du smälter i kastrull, håll koll och rör om.
Knäck i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Done

Grädda

Grädda i mitten av ugnen i ca 9-12min (jag gräddade 11 min men håll koll efter 7-8. Kakan ska ha satts sig i kanterna. Och exakt tid beror på ugn och hur mycket du fyllt formarna.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung
next
Enkel gräddig fisksoppa
previous
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung
next
Enkel gräddig fisksoppa

Add Your Comment