0 0
Minikladdkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

150 g Smör
3 st Ägg
3 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
1.25 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Flingsalt
Övrigt
9 st Aluminiumformar
Florsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Minikladdkaka

  • Medium

Ingredienser

  • Övrigt

Steg

Dela

Minikladdkakor –  går så snabbt, perfekt till kalas och går utmärkt att frysa in. Servera som de är eller med nån topping! Kanske bär, choklad ganasche? Grädde eller glass?

 

Receptet ger ca 9 st minikladdkakor

Steg

1
Färdig

Smet

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Smält smöret och socker i en kastrull eller i micro på låg effekt. Om du smälter i kastrull, håll koll och rör om.
Knäck i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Färdig

Grädda

Grädda i mitten av ugnen i ca 9-12min (jag gräddade 11 min men håll koll efter 7-8. Kakan ska ha satts sig i kanterna. Och exakt tid beror på ugn och hur mycket du fyllt formarna.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung
Nästa
Enkel gräddig fisksoppa
Föregående
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung
Nästa
Enkel gräddig fisksoppa

Kommentera