0 0
Potatisgratäng med köttfärs och purjolök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.2 kg Fast potatis
3 dl Vispgrädde
4 dl Mjölk
Vegeta
Peppar
Färs & purjo
500 g Köttfärs
1 st Purjolök
1 st Vitlöksklyftor
Vegeta
Peppar
Övrigt
150 g Riven ost

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Potatisgratäng med köttfärs och purjolök

  • 55
  • Portioner 5
  • Lätt

Ingredienser

  • Färs & purjo

  • Övrigt

Steg

Dela

Potatisgratäng med köttfärs och purjolök. Lättlagat och väldigt gott även dagen efter när de stått till sig.

Går att göra med valfri färs! Servera gärna med ajvar till och en god sallad.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Skala och mandolina potatis tunt. Har du ingen mandolin så går det bra att skära tunna skivor med kniv.
Skölj och strimla purjolöken.

2
Färdig

Tillagning

Fräs färsen i lite olja i en djup kastrull tills den får ordentligt med färg. Pressa i vitlöken och krydda med örtsalt och peppar. Vänd i purjolöken och stek ihop tillsammans.
Vänd ner potatisen i en djup kastrull tillsammans med grädden och mjölken. Salta ordentligt (potatis behöver mycket salt, jag använder örtsaltet vegeta) och peppra. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.

3
Färdig

Gratinera

Häll ner hälften av potatisen i en form ca 20x30. Lägg på färsen och resten av potatisen. Avsluta med valfri riven ost. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Exakt tid beror på hur tjocka potatisskivor du har. Du kan känna med en teststicka för att se om potatisen är klar. Får gratängen får mycket färg innan den är klar så täck med folie.

4
Färdig

Servera

Låt gratängen svalna något innan du serverar. Servera med valfri sallad och sriracha/ajvar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Enkel gräddig fisksoppa
Nästa
Säsongswok november – wok med biff, vitkål och morötter
Föregående
Enkel gräddig fisksoppa
Nästa
Säsongswok november – wok med biff, vitkål och morötter

Kommentera