0 0
Linsburgare med fetaost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 dl Röda linser
1 st Morötter
1 dl Solrosfrön
100 g Fetaost
1 st Ägg
0.5 dl Persilja
2 st Vitlöksklyftor
0.5 st Chili
1.5 msk Rapsolja
Salt
Peppar
Tillbehör
Hamburgerbröd
Rödlök
Ajvar relish
Romansallad

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Linsburgare med fetaost

  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Krispiga, enkla och goda linsburgare med fetaost som vi åt i bröd tillsammans med ajvar och grönsaker. Jag har testat att göra burgarna utan ägg, men tyvärr håller de inte formen lika bra. De rostade solrosfröna i burgarna ger ett bra tuggmotstånd och bra smak. Servera linsburgaren med pommes eller en god sallad till!

Steps

1
Done

Linsburgare

Koka linserna i 5 min tills de sväller och mjuknar upp men inte så att de blir helt kokta. Skala och grovriv moroten. Rosta solrosfröna och låt dem svalna. Hacka chilin, vitlöken och persiljan så du har allt redo.

2
Done

Skölj linserna i kallt vatten och sila av. Stavmixa linserna och moroten grovt i en bunke (så att 2/3 a mosad men resten är i grova bitar ungefär). Tillsätt sen ägget, olja, persija, vitlök, chili, solrosfrön, fetaost, salt och peppar efter smak. Arbeta ihop smeten och forma sedan till hamburgare.

3
Done

Stek burgare i olja på medelvärme i ca 5-6 min per sida.

4
Done

Servering

Servera burgaren i bröd med rödlök, ajvar och sallad eller andra tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chokladtårta med marängsmörkräm
previous
Chokladtårta med marängsmörkräm med mjökchoklad och hallonchokladtryffel
paneer masala - vegetarisk masala
next
Paneer masala – vegetarisk tikka masala
chokladtårta med marängsmörkräm
previous
Chokladtårta med marängsmörkräm med mjökchoklad och hallonchokladtryffel
paneer masala - vegetarisk masala
next
Paneer masala – vegetarisk tikka masala

Add Your Comment