• Hem
  • Fisk & Skaldjur
  • Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
0 0
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Potatiskroketter
800 g Mjölig potatis
50 g Smält smör
2 msk Persilja
1.5 dl Parmesan
Salt
3 dl Panko
2 dl Vetemjöl
2 st Ägg till paneringen
Rapsolja att fritera i
Citronsås
4 dl Vispgrädde
1 st Citron
75 g Smör
Salt efter smak
Fisken
500 g Torskrygg
Smör
Salt
Tillbehör
Stenbitsrom
Sockerärtor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps

  • 65
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Potatiskroketter

  • Citronsås

  • Fisken

  • Tillbehör

Steg

Dela

Krispiga potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och suger snaps. En väldigt god middag som man kan göra med valfri sorts fisk. Just i det här receptet har jag torsk men det går lika bra med t.ex lax. Citronsåsen gör jag på 4 ingredienser och den passar perfekt till fisken!

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Potatiskroketter

Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ångas av ordentligt och svalna något. Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i smöret, parmesanen och persiljan. Smaka av med salt. Forma till bollar mjukt och försiktigt utan att trycka för mycket.
Vispa upp äggen i en skål, häll upp mjöl i en annan och panko i en tredje. Vänd först potatisbollarna i mjöl, sen ägg och sist panko.

2
Färdig

Fritera kroketterna

Värm oljan till ca 180 grader (jag hade plattan på en 7/9). Välj en mindre kastrull så behöver du inte ha lika mycket olja. Fritera 3-4 bollar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Färdig

Såsen

Bryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med mer citron ifall du vill ha mer syra. Rör om då och då.

4
Färdig

Fisken

Stek fisken i smör tills den får en fin yta, 2-3 min per sida beroende på fiskens tjocklek. Den ska ha en temperatur på ca 55 grader. Salta lätt.

5
Färdig

Servering

Servera kroketterna och fisken med såsen. Toppa med stenbitsrom och sockerärter/sugar snaps.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
filodegspaj med äpplen
Föregående
Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)
krämig kyckling pasta
Nästa
Krämig kyckling pasta – enkelt och väldigt gott
filodegspaj med äpplen
Föregående
Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)
krämig kyckling pasta
Nästa
Krämig kyckling pasta – enkelt och väldigt gott

Kommentera