• Home
  • Fisk & Skaldjur
  • Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
0 0
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Potatiskroketter
800 g Mjölig potatis
50 g Smält smör
2 msk Persilja
1.5 dl Parmesan
Salt
3 dl Panko
2 dl Vetemjöl
2 st Ägg till paneringen
Rapsolja att fritera i
Citronsås
4 dl Vispgrädde
1 st Citron
75 g Smör
Salt efter smak
Fisken
500 g Torskrygg
Smör
Salt
Tillbehör
Stenbitsrom
Sockerärtor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps

  • 65
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Potatiskroketter

  • Citronsås

  • Fisken

  • Tillbehör

Directions

Share

Krispiga potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och suger snaps. En väldigt god middag som man kan göra med valfri sorts fisk. Just i det här receptet har jag torsk men det går lika bra med t.ex lax. Citronsåsen gör jag på 4 ingredienser och den passar perfekt till fisken!

Steps

1
Done

Potatiskroketter

Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ångas av ordentligt och svalna något. Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i smöret, parmesanen och persiljan. Smaka av med salt. Forma till bollar mjukt och försiktigt utan att trycka för mycket.
Vispa upp äggen i en skål, häll upp mjöl i en annan och panko i en tredje. Vänd först potatisbollarna i mjöl, sen ägg och sist panko.

2
Done

Fritera kroketterna

Värm oljan till ca 180 grader (jag hade plattan på en 7/9). Välj en mindre kastrull så behöver du inte ha lika mycket olja. Fritera 3-4 bollar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Done

Såsen

Bryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med mer citron ifall du vill ha mer syra. Rör om då och då.

4
Done

Fisken

Stek fisken i smör tills den får en fin yta, 2-3 min per sida beroende på fiskens tjocklek. Den ska ha en temperatur på ca 55 grader. Salta lätt.

5
Done

Servering

Servera kroketterna och fisken med såsen. Toppa med stenbitsrom och sockerärter/sugar snaps.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
filodegspaj med äpplen
previous
Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)
krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, spenat och paprika
next
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
filodegspaj med äpplen
previous
Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)
krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, spenat och paprika
next
Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Add Your Comment