Ingredienser
- 2 paket Polarbröd jubileumskakor
-
Fyllning
- 5 dl Lätt creme fraiche
- 2 dl Naturell kesella
- 100 g Färskost
- 125 g Rökt lax
- 1 st Rödlök
- 3 msk Gräslök
- 4 msk Stenbitsrom
- 0.5 st citron Citron
- Salt
- Peppar
-
Spakla tårtan med
- 2 msk Citron
- 2 dl Naturell kesella
- Salt
-
Topping
- 1 st Gurka
- 10 st Rädisor
- 400 g Gravad lax
- 2 msk Gräslök
- 1 st Citron
Steg
Fräsch smörgåstårta med lax, riktigt god och smidig att göra! Jag använde mig utan Polarbröd jubileumskakor vilket vad väldigt smidig. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnös vilket gör den mindre mastig. Du kan byta ut laxen mot räkor om du föredrar det!
Steg
1 Färdig | Fyllningen |
2 Färdig | Montera tårtan |
3 Färdig | Toppa tårtanTäck sidorna med flätad gurka som du har mandolinat tunt. Toppa med gravad lax, citron, rädisor och gräslök. Du kan variera toppingen med räkor eller annat du tycker om! |