0 0
Saftig citronkaka med glasyr

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Naturell yoghurt
1.25 dl Rapsolja
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Citronsaft
1 citron Citronskal
3 dl Vetemjöl
Glasyr
2.5 dl Florsocker
3 tsk Citronsaft

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftig citronkaka med glasyr

  • 45 min
  • Serves 9
  • Medium

Ingredients

  • Glasyr

Directions

Share

Saftig citronkaka med glasyr. En riktigt god och mjuk citronkaka med glasyr. Det som gör kakan extra saftig är att jag har yoghurt i. Perfekt till sommaren, påsk eller när man är sugen på ett citronbakverk!

Receptet ger 9 bitar.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Done

Vispa socker och ägg pösigt i ca 5 min. Vänd i yoghurt och sedan olja.
Blanda de torra i en skål och sikta ner i de blöta. Vänd sist i citronsaft och citronskal från 1 citron. Vänd i en smord eller klädd plåt ca 20x20 cm.

3
Done

Grädda kakan i mitten av ugnen av i ca 30 min. Du får känna med provsticka efter 20-30 min och förlänga tiden därefter. Låt kakan svalna i 10 min.

4
Done

Glasyr

Blanda 2.5 dl florsocker med tsk msk citronsaft. Du kan även blanda med vatten om du inte vill ha en syrlig glasyr men citron blir godast enligt mig. Häll sedan glasyren över kakan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fräsch smörgåstårta med lax
previous
Fräsch smörgåstårta med lax
Kyckling med cashewnötter - Kycklingwok med cashewnötter
next
Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter
Fräsch smörgåstårta med lax
previous
Fräsch smörgåstårta med lax
Kyckling med cashewnötter - Kycklingwok med cashewnötter
next
Kyckling med cashewnötter – Kycklingwok med cashewnötter

Add Your Comment