0 0
Saftig citronkaka med glasyr

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
3 st Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Naturell yoghurt
1.25 dl Rapsolja
4 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 citron Citronsaft
1 citron Citronskal
3 dl Vetemjöl
Glasyr
2.5 dl Florsocker
3 msk Citronsaft

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftig citronkaka med glasyr

  • 45 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Glasyr

Steg

Dela
Annons:

Saftig citronkaka med glasyr. En riktigt god och mjuk citronkaka med glasyr. Det som gör kakan extra saftig är att jag har yoghurt i. Perfekt till sommaren, påsk eller när man är sugen på ett citronbakverk!

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Färdig

Vispa socker och ägg pösigt i ca 5 min. Vänd i yoghurt och sedan olja.
Blanda de torra i en skål och sikta ner i de blöta. Vänd sist i citronsaft och citronskal från 1 citron. Vänd i en smord eller klädd plåt ca 20x20 cm.

3
Färdig

Grädda kakan i mitten av ugnen av i ca 30 min. Du får känna med provsticka efter 20-30 min och förlänga tiden därefter. Låt kakan svalna i 10 min.

4
Färdig

Glasyr

Blanda 2.5 dl florsocker med 2-3 msk citronsaft. Du kan även blanda med vatten om du inte vill ha en syrlig glasyr. Häll sedan glasyren över kakan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fräsch smörgåstårta med lax
Föregående
Fräsch smörgåstårta med lax
Kyckling med cashewnötter
Nästa
Kyckling med cashewnötter
Fräsch smörgåstårta med lax
Föregående
Fräsch smörgåstårta med lax
Kyckling med cashewnötter
Nästa
Kyckling med cashewnötter

Kommentera