0 0
Klar kycklingsoppa med grönsaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 hel Kyckling
2 st Morötter
2 st Palsternacka
4 st Potatis
150 g Kålrot
1 st Gullök
3 st lagerblad
Persilja
Örtsalt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Klar kycklingsoppa med grönsaker

  • 100 min
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Klar kycklingsoppa med potatis och grönsaker i kycklingbuljong med kokt kyckling, morot, kålrot, palsternacka, potatis och persilja. Man kan koka grunden med kycklingdelar som bröst eller lår. Eller som jag en hel kyckling och använd låren med kött, vingarna och skrovet till soppan och spara filerna till annat.

Steps

1
Done

Koka upp kycklingen med riktligt med vatten (2 liter). Sila av vattnet och fyll på nytt. Låt de koka upp och tillsätt sedan gullöken som du delar grovt, lagerblad och stjälkarna från persiljan. Låt koka i minst 30 min men gärna upp till 1h så att köttet lossnar från benet.

2
Done

När det är ca 20 min kvar för kycklingen så skala och finhacka alla grönsaker. Sila av buljongen och lägg över kycklingen på en tallrik och låt svalna. Lägg tillbaka buljongen i kastrullen och tillsätt grönsakerna. Låt dem koka i ca 10-15 min och tillsätt sedan kycklingen som du tagit bort från benet och delat i mindre bitar.

3
Done

Smaka av soppan med örtsalt, peppar och tillsätt färsk hacka persilja.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krispig linsburgare
previous
Krispiga linsburgare med srirachamayo
krämig risotto med sparris
next
Krämig risotto med smörstekt sparris
krispig linsburgare
previous
Krispiga linsburgare med srirachamayo
krämig risotto med sparris
next
Krämig risotto med smörstekt sparris

Add Your Comment