0 0
Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Gult ris
3 dl Ris
2 tsk Gul curry
1 tsk Gurkmeja
Salt
Kebabgryta
1 st Gullök
1.5 dl Tomatpure
1.5 dl Ajvar
2 st Vitlöksklyftor
600 g Finkrossade tomater
1 msk Paprikapulver
1 msk Kebabkrydda
400 g Kebabkött
Salt
Peppar
Neutral olja
Vitlöksås
3 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Valfritt
Fefferoni

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kebabgryta med gult ris och vitlökssås

  • 30
  • Portioner 5
  • Medium

Ingredienser

  • Gult ris

  • Kebabgryta

  • Vitlöksås

  • Valfritt

Steg

Dela

Kebabgryta med gult ris och vitlöksås. Perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Gott i matlåda och går även att göra med valfri sorts kebab. Jag använde fryst kebab från Citygross men valfri kebab funkar utmärkt. Extra gott blir det med vitlöksås och fefferonins (adlink) till. Den här kebabgrytan tar mig verkligen tillbaka till skolmatsalen den denna rätt ofta serverades.

Steg

1
Färdig

Ris

Koka riset med gurkmeja och curry.

2
Färdig

Kebabgrytan

Finhacka och fräs lök i en djup panna. Tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa i 2-3 minuter. Häll i kryddor, pressad vitlök och ajvar och stek på lite till. Vänd över i en skål och stek nu kebaben i samma panna. Vänd sedan tillbaka tomatröra i pannan tillsammans med kebeben. Vänd i finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt sedan puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker.

3
Färdig

Vitlöksås

Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt.

4
Färdig

Servera

Servera kebaben med det gula riset och vitlökssyoghurt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig pastasallad med curry och quorn
Föregående
Krämig pastasallad med curry och quorn
Grötbröd i långpanna
Nästa
Grötbröd i långpanna
Krämig pastasallad med curry och quorn
Föregående
Krämig pastasallad med curry och quorn
Grötbröd i långpanna
Nästa
Grötbröd i långpanna

Kommentera