0 0
Citronpasta – Krämig citronpasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0.5 dl Citronsaft
1.5 msk Citronskal
4 dl Vispgrädde
2 dl Mjölk
1 dl Parmesan
2 st Vitlöksklyftor
1 st Gullök
50 g Smör
1 msk Olivolja
Salt
Peppar
Övrigt
400 g Pasta
Parmesan
Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Citronpasta – Krämig citronpasta

  • 20
  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Övrigt

Directions

Share

Krämig och enkel citronpasta som jag toppar med parmesan och persilja. En riktigt smarrig pasta som du tillagar på nolltid! Till citronpastan serverade jag en kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd. Känner du att du vill addera något i pastan så kan jag tipsa om t.ex räkor, zucchini eller sparris. 

I det här receptet har jag använt en lite bredare bandpasta med min rekommendation är att använda en smalare bandpasta. Då får man en mer såsig rätt.

Steps

1
Done

Börja med att koka pastavattnet. Hacka vitlök och lök.
Smält smöret och bryn lätt - tillsätt löken och olivolja och stek 2 min på medel till låg värme så att inte löken tar färg. Tillsätt vitlöken och citronskalet och fräs lite till. Vänd i citronsaft, grädde och mjölk. Salta och peppra. Salta och peppra. Låt sjuda på låg värme medan pastan kokar.

2
Done

Smaka av såsen så den smakar bra. När pastan kokat färdigt - lägg över den i såsen. Servera direkt och toppa med mer parmesan och persilja!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd
previous
Kronärtskocksröra med rostat vitlöksbröd
Ugnsbakade päron - servera med glass eller till yoghurt
next
Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt
Kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd
previous
Kronärtskocksröra med rostat vitlöksbröd
Ugnsbakade päron - servera med glass eller till yoghurt
next
Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt

One Comment Hide Comments

Add Your Comment