0 0
Citronpasta med räkor och avokado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 dl Vispgrädde
1 st Lök
3 st Vitlöksklyftor
1 st Citron
1 st Avokado
1 knippe Dill
200 g Räkor
50 g Smör
1 msk Olivolja
Salt
Peppar
500 g Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Citronpasta med räkor och avokado

  • 20
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

En krämig citronpasta med räkor , dill och avokado. Det blir så himla gott tillsammans! Den här pastan går dessutom väldigt snabbt att tillaga. I slutet vänder jag i räkorna, dillen och avokadon. Vill man hålla det vegetariskt så kan man skippa räkorna och tillsätta mer avokado istället.

Steg

1
Färdig

Börja med att koka pastavattnet. Finhacka vitlök och lök.
Smält smöret i pannan och bryn lätt. Tillsätt löken och olivolja och stek 2 min på medel till låg värme så att inte löken tar färg. Tillsätt vitlöken och fräs lite till. Vänd i grädde och riv ner skalet från hela citronen och pressa i saften från halva. Du kan smaka upp sen om du vill ha mer syra. Salta och peppra. Låt sjuda på låg värme medan pastan kokar.

2
Färdig

När pastan kokat färdigt - lägg över den i såsen tillsammans med räkor och dill. Vänd ihop tills räkorna blivit varma och smaka av med salt. Dra bort pannan från värmen och tillsätt tärnad avokado. Servera direkt och toppa med dill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
God tacogratäng
Föregående
God tacogratäng
Potatiskroketter med västerbottenost, citronsmetana, karamesliserad lök och isad rödlök
Nästa
Potatiskroketter med västerbottenost, citronsmetana, karamesliserad lök och isad rödlök
God tacogratäng
Föregående
God tacogratäng
Potatiskroketter med västerbottenost, citronsmetana, karamesliserad lök och isad rödlök
Nästa
Potatiskroketter med västerbottenost, citronsmetana, karamesliserad lök och isad rödlök

Kommentera