0 0
Oreocheesecake med nutellaganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Botten
2 paket Oreos
75 g Brynt smör
Fyllning
600 g Färskost
3.5 dl Grädde
2 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
1 paket Oreos
Nutellaganache
1.5 dl Nutella
1 dl Grädde
20 g Rumstempererat smör
Topping
Oreos

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Oreocheesecake med nutellaganache

  • 60
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Botten

  • Fyllning

  • Nutellaganache

  • Topping

Directions

Share

Oreocheesecake – krämig oreocheeseake toppad med nutellaganache. För att baka den här cheesecaken krävs ingen ugn och den är väldigt smidig att göra.

 

Det här receptet gör jag i en 20 cm fors, gör du i en större form som är 23-24 cm så gör receptet 1.5

Steps

1
Done

Botten

Fodra en springform som är 20 cm - bakplåtspapper i botten och om du har plast till kanterna annars funkar det bra utan.
Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul. Blanda kexsmulet med smöret och tryck ut i din form. Ställ i kylen så länge.

2
Done

Fyllningen

Vispa grädden lätt - den ska vara lös och lättvispad. Tillsätt färkosten och vispa ihop till en krämig massa.
Sikta ner vaniljsocker och florsocker. Vänd försiktigt ihop med en slickepott.
Finhacka oreos och vänd sedan ner i fyllningen.
Fördela fyllningen i formen i ett jämt lager över kexbotten.

3
Done

Plasta in formen och låt stå i kylen i minst ett par timmar. Gärna över natten.

4
Done

Nutellaganachen

Smält nutellan snabbt i en kastrull eller i micron i några sekunder. Koka upp grädden och vispa sedan ihop med nutellan tillsammans med smöret. Ställ i kylen i 1-2 timmar.

5
Done

Dekorera cheesecaken

Toppa cheesecaken med nutellaganachen och toppa med små eller stora oreos. Ställ cheesecaken i kylen en stund till så att ganachen får sätta sig

6
Done

Servera cheesecaken

Ta försiktigt loss cheesecaken från formen. Får du fula kanter så kan du ordna till det med en kniv.
Dra av bakplåtspappret och lägg över cheesecaken på ett fat.
Servera! Förvara cheesecaken som blir över i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
vegetarisk smörgåstårta
previous
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema
Grön smoothie med apelsin
next
Grön smoothie med apelsin
vegetarisk smörgåstårta
previous
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema
Grön smoothie med apelsin
next
Grön smoothie med apelsin

4 Comments Hide Comments

Hej! Ska göra till kalas, har en form som är 28 cm. Räcker dubbel sats då eller ska jag kanske göra 2,5? 🙂 Älskar dina recept! Mvh Malin

Add Your Comment