0 0
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
800 g Kycklingben
1.5 tsk Paprikapulver
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Chilipulver
1 tsk Santa Maria srirachakrydda
1 tsk Lökpulver
3 msk Neutral olja
Salt
Peppar
Potatis
900 g Delikatesspotatis
0.75 dl Rostade sesamfrön
1.5 msk Neutral olja
Salt
Grönsaker
400 g Blomkål
400 g Spetskål
2 st Morötter
2 tsk Santa Maria srirachakrydda
1 tsk Paprikapulver
Salt
Neutral olja
Sweetchilimajonnäs
1 dl Sweet chili sås
1 dl Majonnäs

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs

  • 65
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling

  • Potatis

  • Grönsaker

  • Sweetchilimajonnäs

Steg

Dela

Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs. En smarrig restmiddag med kycklingben, sesampotatis, blomkål, morötter och spetskål. Detta serveras med en söt och krämig sweetchilimajonnäs. Det finns inga exakta regler för det här receptet – du kan justera mängden grönsaker efter vad du har hemma.

Perfekt att göra denna rätt med grönsaker som blivit över efter denna wok.

Steg

1
Färdig

Kyckling

Lägg över kycklingbenen i en skål. Ringla över olja och strö över alla kryddor. Salta och peppra. Gnugga in och placera på plåt.
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Färdig

Sesampotatis

Skölj potatisen och lägg över i en bunke. Ringla över olja och strö över sesamfrön. Salta. Placera på plåten med kycklingen.
Sätt in i ugnen och rosta i 15 minuter innan du tillsätter grönsakerna.

3
Färdig

Grönsakerna

Medan potatisen och kycklingen rostas. Bryt blomkålen i buketter och skala och dela morötterna. Lägg över i en bunke. Ringla över olja och strö över kryddor.
Lägg på plåten tillsammans med spetskålen som du saltar och rinlgar olivolja eller neutral olja på.
Rosta sedan i ugnen i 30-40 min eller till potatisen och blomkålen är mjuk.

4
Färdig

Sweetchilimajonnäs

Blanda ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.

5
Färdig

Servera

Servera de ugnsrostade grönsakerna och kycklingen med sweetchilimajonnäs.
Detta är även gott i matlåda dagen efter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Säsongswok september
Föregående
Säsongswok september

Kommentera