0 0
Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Köttfärssås
500 g Köttfärs
1 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpure
1 msk Ketchup
2 msk Oregano
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Strösocker
800 g Finkrossade tomater
Örtsalt
Salt
Peppar
Gnocci
500 g Rana Gnocchi
25 g Smör
Topping
2 dl Riven ost
1 st Mozzarella

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås

  • 70
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Köttfärssås

  • Gnocci

  • Topping

Steg

Dela

Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås – en perfekt rätt sätt att variera köttfärsåsen. Servera med färdigköpt gnocci istället för pasta. Detta går snabbt att göra och passar hela familjen.

Steg

1
Färdig

Köttfärssåsen

Stek färsen tills den får yta. Tillsätt finhackad lök och pressa i vitlöken samt tomatpuré och ketchup. Fortsätt steka ytterligare tills löken mjuknat. Tillsätt kryddorna, socker, salta (eller örtsalt Vegeta) och peppra. Gå i med finkrossade tomater Låt koka upp och puttra på medelvärme i 30-40 minuter. Smaka sedan upp med mer kryddor .

2
Färdig

Gnocchin

Smörstek gnocchin på medelvärme tills den fått fin yta.

3
Färdig

Ugnsgratinera

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg över färsen i en form. Blanda ner gnocchin. Toppa med mozzarella och riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har smält och fått lite färg.

4
Färdig

Servera

Servera den ugnsbakade gnocchin i köttfärsås med en god sallad. Vi hade rivna morötter till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs
Föregående
Plåtmiddag med sesampotatis och srirachamajonnäs

Kommentera