Ingredients
-
Köttfärssås
-
500 g Köttfärs
-
1 st Gullök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Tomatpure
-
1 msk Ketchup
-
2 msk Oregano
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Strösocker
-
800 g Finkrossade tomater
-
Örtsalt
-
Salt
-
Peppar
-
Gnocci
-
500 g Rana Gnocchi
-
25 g Smör
-
Topping
-
2 dl Riven ost
-
1 st Mozzarella
Directions
Ugnsbakad gnocchi med köttfärsås – en perfekt rätt sätt att variera köttfärsåsen. Servera med färdigköpt gnocci istället för pasta. Detta går snabbt att göra och passar hela familjen.
Steps
1
Done
|
KöttfärssåsenStek färsen tills den får yta. Tillsätt finhackad lök och pressa i vitlöken samt tomatpuré och ketchup. Fortsätt steka ytterligare tills löken mjuknat. Tillsätt kryddorna, socker, salta (eller örtsalt Vegeta) och peppra. Gå i med finkrossade tomater Låt koka upp och puttra på medelvärme i 30-40 minuter. Smaka sedan upp med mer kryddor . |
2
Done
|
GnocchinSmörstek gnocchin på medelvärme tills den fått fin yta. |
3
Done
|
UgnsgratineraSätt ugnen på 225 grader. Lägg över färsen i en form. Blanda ner gnocchin. Toppa med mozzarella och riven ost. |
4
Done
|
ServeraServera den ugnsbakade gnocchin i köttfärsås med en god sallad. Vi hade rivna morötter till! |