Ingredients
-
600 g Kycklingfilé
-
3 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Curry
-
Peppar
-
Salt
-
Sås
-
2 dl Kokosmjölk
-
2 msk Jordnötssmör
-
1.5 msk Röd currypasta
-
1 tsk Kinesisk soya
-
3 msk Rapsolja
-
1 st Gullök
-
1 msk Farinsocker
-
1.5 tsk Sambal oelek
-
Övriga tillbehör
-
Ristillbehör
-
Gurkatilllbehör
-
Sesamfröntopping
Directions
Kycklingspett med jornötssås, ris och gurka toppat med sesamfrön. En enkel och god middag. Det som kan vara lite ”klurigt” är att få till jordnötssåsen. Bli inte rädd om den skär sig för då har den bara blivit för varm, händer det så låt bara såsen svalna och rör om. För att undvika att såsen skär sig gäller det att inte hetta upp den för mycket efter att kokosmjölken är i. Koka på låg värme och rör i såsen lite åtgången. Ta från plattan och smaka av!
Steps
1
Done
|
KycklingenSkär kycklingen i tärningar. Marinera i 2-3 msk olja, 2 vitlöksklyftor, 1, 2 msk curry, 1.5 tsk sambal oalek, salt pch peppar. Blanda och låt marineras i minst 30 min. När de är färdigmarineade trä på dem på grillspettt och stek på medelhög värme i olja. |
2
Done
|
SåsenFinhacka löken och vitlöken (1 klyfta) och fräs i olja tills löken mjuknar upp utan att de tar färg. Tillsätt 1 msk socker och låt de karamelisera en kort stund. Rör i soya och jordnötssmör och blanda. TIllsätt sedan lite kokosmjölk åt gången. Den får inte hettas upp för mycket för då kan såsen skära sig, händer så låt den svalna så kommer den jämna ut sig. Smaka av med salt och ev socker! |
3
Done
|
Servera kycklingspetten med jordnötssås, ris och gurka! |