0 0
Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Apelsincurd
1 dl Saft från apelsin 1 eller 2 apelsiner
1 st Apelsinskal
2 msk Citronsaft
3 st Ägg
3 dl Strösocker
50 g Smör
Botten
150 g Pepparkakor
75 g Smör
Fyllning
400 g Färskost
2 dl Grädde
1 msk Kardemumma kärnor
2 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma

  • Portioner 8
  • Lätt

Ingredienser

  • Apelsincurd

  • Botten

  • Fyllning

Steg

Dela

Pepparkakscheesecake med apelsincurd och kardemumma. Krämig, fräsch och god cheesecake med juliga smaker. Kardemumman i fyllningen förhöjer smaken i pepparkakorna och apelsin passar bra ihop.

Förbered cheesecaken i förväg och frys in, annars håller den bra i kylen i ett par dagar! Jag använde en 20 cm form, vill du göra cheesecaken i en större form så gör receptet x1.5.Bp

Veckans produkttips: BÄSTA rivjärnet från MICROPLANE! Perfekt till citrus, parmesan, choklad och muskot.

Steg

1
Färdig

Apelsincurd - förbered gärna innan

Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft, skalet från apelsinen och saften. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk och låt svalna något innan du brer över den på fyllningen.

2
Färdig

Botten

Mixa pepparkakorna till ett smul en matberedare. Blanda med smält smör och tryck ut i en klädd form 20 cm. Jag använde en 20 cm form, vill du göra cheesecaken i en större form så gör receptet x1.5. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

3
Färdig

Fyllningen

Vispa grädden och vänd sedan i färskosten. Vispa ihop grädden och färskosten krämigt. Mortla kardemumman och vänd i den. Sikta ner florsocker och vaniljsocken., vänd med en slickepott.

4
Färdig

Bre över fyllningen på pepparkaksbotten och avsluta sen med den svalnade apelsincurden. Låt stå i kylen i ett par timmar (helst över natten) innan du serverar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Smördegstartletter med brieost, körsbärsmarmelad och pekannötter – tilltugg till advent
Nästa
Knäck med med apelsin och pistage
Föregående
Smördegstartletter med brieost, körsbärsmarmelad och pekannötter – tilltugg till advent
Nästa
Knäck med med apelsin och pistage

Kommentera