0 0
Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 paket Stora vita bönor
2 burkar Finkrossade tomater
5 st Paprika sivri
2 st Schalottenlök
10 st Körsbärstomater
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
1 st Chili
Salt
Peppar
1 dl Persilja
30 g Smör
Brödskivor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En väldigt snabb böngryta på stora vita bönor som fått värmas upp i en smakrik tomatsås. Toppade sedan böngrytan med persiljesmör men det går bra att toppa med t.ex fetaost också. Servera med rostat bröd eller couscous!

Steps

1
Done

Hacka lök, vitlök och chili. Fräs chili och löken i olja tills löken mjuknat något. Dela tomaterna och paprikan i mindre klyftor.
Tillsätt vitlök, körsbärstomater och paprikan. Stek tills tomaterna mjuknat upp.

2
Done

Tillsätt finkrossade tomater, salta, peppra och tillsätt lite paprikapulver och en nypa socker. Låt tomatsåsen puttra på medellåg värme i 15-20 min. Rör om då och då.

3
Done

Smaka av tomatsåsen och tillsätt eventuellt med peppar eller salt. Sila av bönorna och ha i dem i såsen. Låt de värmas upp.

4
Done

Servera böngrytan med bröd och finhackad persilja som du blandar med brynt smör och salt. Du kan servera med t.ex fetaost till också.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
crispy sticky chicken
previous
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
rostad sötpotatissoppa
next
Rostad sötpotatissoppa med persilje Creme Fraiche
crispy sticky chicken
previous
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
rostad sötpotatissoppa
next
Rostad sötpotatissoppa med persilje Creme Fraiche

Add Your Comment