• Hem
  • Billig middag
  • Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör
0 0
Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 paket Stora vita bönor
2 burkar Finkrossade tomater
5 st Paprika sivri
2 st Schalottenlök
10 st Körsbärstomater
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
1 st Chili
Salt
Peppar
1 dl Persilja
30 g Smör
Brödskivor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enkel böngryta – stora vita bönor i tomatsås med persiljesmör

  • 30
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

En väldigt snabb böngryta på stora vita bönor som fått värmas upp i en smakrik tomatsås. Toppade sedan böngrytan med persiljesmör men det går bra att toppa med t.ex fetaost också. Servera med rostat bröd eller couscous!

Steg

1
Färdig

Hacka lök, vitlök och chili. Fräs chili och löken i olja tills löken mjuknat något. Dela tomaterna och paprikan i mindre klyftor.
Tillsätt vitlök, körsbärstomater och paprikan. Stek tills tomaterna mjuknat upp.

2
Färdig

Tillsätt finkrossade tomater, salta, peppra och tillsätt lite paprikapulver och en nypa socker. Låt tomatsåsen puttra på medellåg värme i 15-20 min. Rör om då och då.

3
Färdig

Smaka av tomatsåsen och tillsätt eventuellt med peppar eller salt. Sila av bönorna och ha i dem i såsen. Låt de värmas upp.

4
Färdig

Servera böngrytan med bröd och finhackad persilja som du blandar med brynt smör och salt. Du kan servera med t.ex fetaost till också.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
crispy sticky chicken
Föregående
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
rostad sötpotatissoppa
Nästa
Rostad sötpotatissoppa med persilje Creme Fraiche
crispy sticky chicken
Föregående
Crispy Sticky chicken med sesamfrön, syrlig asiatisk gurksallad och ris
rostad sötpotatissoppa
Nästa
Rostad sötpotatissoppa med persilje Creme Fraiche

Kommentera