0 0
Saftiga citronmuffins med italiensk maräng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 st Ägg
2 dl Socker
100 g Smör
0.5 st Citronsaft
1 st citron Citronskal
3 dl Vetemjöl
1.5 tsl Bakpulver
2 dl Mjölk
1.5 tsk Vaniljsocker
Italiensk maräng
2 dl Socker
0.5 dl Vatten
2 st Äggvita

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftiga citronmuffins med italiensk maräng

  • 30 min
  • Medium

Ingredienser

  • Italiensk maräng

Steg

Dela

Saftiga citronmuffins med italiensk maräng. Superfina och supergoda. De är väldigt goda även utan italiensk maräng. Serverar du med maräng så servera direkt eller förvara i kyl. Det här receptet gav mig 12 muffins.

Steg

1
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Bland i citronsaft och citronskal, samt mjölk och det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner det i de blöta. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

2
Färdig

Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i ca 8-12 minuter (men håll koll). Låt svalna helt.

3
Färdig

Italiensk maräng

Värm vatten och sockret till 121 grader. När sockerlagen uppnått 110 grader börja vispa äggvitorna vitt och pösigt. Vispa med elvisp eller i köksassistent. När sockerlagen värmts upp till 123 grader och din äggvita är vit och fluffig - vänd försiktigt i sockerlagen i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter vispa på hög hastighet. Viktigt att vända i sockerlagen långsamt. När allt är i, fortsätt sedan vispa marängen tills den blivit sval. Kan ta 10-15 min.

4
Färdig

Dekorera

Spritsa de avsvalnade muffinsen med italiensk maräng. Bränna av med brännare!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hemmagjorda chicken nuggets
Föregående
Hemmagjorda chicken nuggets
Pasta med bacon och paprika
Nästa
Pasta med bacon och paprika
Hemmagjorda chicken nuggets
Föregående
Hemmagjorda chicken nuggets
Pasta med bacon och paprika
Nästa
Pasta med bacon och paprika

Kommentera