0 0
Tryffelpasta med äkta svart tryffel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
20 g Svart tryffel
2.5 dl Parmesan
40 g Smör
3 dl Vispgrädde
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
Peppar
Salt
250 g Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tryffelpasta med äkta svart tryffel

  • 20
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

En snabb och lyxig tryffelpasta med äkta svart tryffel. Äkta tryffel är väldigt dyrt och kan vara svårt att få tag på. Jag köpte min på en delihall. Vill man lyxa till det riktigt ordentligt någon gång så är det kul att köpa äkta tryffel. Tryffel i sig smakar inte så mycket, när man äter tryffel så äter man 80% med näsan – tryffel doftar mycket mer än vad det smakar men det blir fortfarande väldigt gott!

Vill man äta tryffelpasta oftare så har jag ett recept här där jag använder tryffeolja. Tryffeolja är mycket billigare men ger också en del smak! Det går även bra att använda tryffelkräm som finns att köpa i välsorterade matbutiker.

Steg

1
Färdig

Börja med att koka pastavattnet.
Bryn smöret tillsammans med 2 vitlöksklyftor som bara ska smaksätta oljan och inte hackas eller pressas i. Tillsätt olivolja. När smöret är brynt - ta ut vitlöksklyftorna och ha i grädden under omröring. Riv ner tryffel (spara till topping) - vänd i riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

2
Färdig

Vänd i pastan och vänd ihop. Servera pastan med mer tryffel och parmesan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
Föregående
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
Mjuk och kladdig brownie
Nästa
Mjuk och kladdig brownie
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
Föregående
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde
Mjuk och kladdig brownie
Nästa
Mjuk och kladdig brownie

Kommentera