Ingredients
-
20 g Svart tryffel
-
2.5 dl Parmesan
-
40 g Smör
-
3 dl Vispgrädde
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Olivolja
-
Peppar
-
Salt
-
250 g Pasta
Directions
En snabb och lyxig tryffelpasta med äkta svart tryffel. Äkta tryffel är väldigt dyrt och kan vara svårt att få tag på. Jag köpte min på en delihall. Vill man lyxa till det riktigt ordentligt någon gång så är det kul att köpa äkta tryffel. Tryffel i sig smakar inte så mycket, när man äter tryffel så äter man 80% med näsan – tryffel doftar mycket mer än vad det smakar men det blir fortfarande väldigt gott!
Vill man äta tryffelpasta oftare så har jag ett recept här där jag använder tryffeolja. Tryffeolja är mycket billigare men ger också en del smak! Det går även bra att använda tryffelkräm som finns att köpa i välsorterade matbutiker.
Steps
1
Done
|
Börja med att koka pastavattnet. |
2
Done
|
Vänd i pastan och vänd ihop. Servera pastan med mer tryffel och parmesan! |