0 0
Saftig citronkyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g Kycklingfilé
Panering
3 st Ägg
1.5 dl Parmesan
2 msk Persilja
Peppar
Salt
2 dl Vetemjöl ungefär!
Sås
5 dl Kycklingbuljong
0.5 st Citron
0.5 dl Persilja
2 st Vitlöksklyftor
25 g Smör
Salt
Peppar
Majsstärkelse

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftig citronkyckling

  • 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Panering

  • Sås

Directions

Share

Supersaftig citronkyckling panerad och vänd i en smakrik sås! Letar du efter en saftig kycklingrätt så har du hittat rätt.  Jag serverade en sallad med krutonger till, men det går självklart bra med andra tillbehör också!

Steps

1
Done

Kycklingen

Börja med att dela kycklingfilén på mitten så då får 2 tunna filéer. Banka sedan ut kycklingfilérna. Vispa upp ägg, parmesan, finhackad persilja, salt och peppar i en djup tallrik. Häll över mjöl i en platt tallrik. Värm en panna med både smör och olja. Vänd kycklingfilén först i mjöl och sedan i äggbladningen - lägg över i pannan direkt och stek på medelvärme tills de är gyllene på båda sidorna. Ca 2-3 min per sida, men kolla om du är osäker på om de är klara. Fortsätt så tills alla filéer är stekta, tillsätt mer smör.

2
Done

Såsen

Gör såsen i samma panna (häll eventuellt ut lite stekos om det är bränt). Koka upp 5 dl kycklingbuljong och häll över i pannan, pressa i saften från 0.5 st citron (eller mer efter smak) och 2 vitlöksklyftor. Vänd i finhackad persilja, smöret, lite salt och peppar. Låt reducera på medelhög värme ca 2-3 min. Tillsätt sedan några filéer åt gången och låt de ligga i ca 30 sekunder. När all kyckling blivit doppad i såsen. Red den med lite majstärkelse ( ca 1 tsk utspätt i ca 3 msk vatten) . Sen är kycklingen och såsen klar!

3
Done

Servera kycklingen med en sallad och brödkrutonger alternativt pasta, potatis eller det du är sugen på!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Svampragu - vegansk pasta
previous
Svampragu – vegansk pasta
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
next
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
Svampragu - vegansk pasta
previous
Svampragu – vegansk pasta
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
next
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat

2 Comments Hide Comments

Hej! 1 tärning utspätt i 5 dl vatten, så tärningar funkar utmärkt! 😀 Skulle även funka med fond som man spär ut i vatten enligt anvisningar på förpackningen

Add Your Comment