0 0
Eclair fyllda med vaniljkräm doppade i mörk choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Degen
150 g Vetemjöl ca 2.75 dl
1 krm Salt
0.5 dl Vatten
2 dl Mjölk
110 g Smör
2 msk Strösocker
Vaniljkräm
1 dl Strösocker
5 dl Mjölk
3 msk Majsstärkelse
30 g Smör
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Vaniljsocker
4 st Äggulor 4 om äggen är små till medelstora, 3 st om äggen är stora.
Övrigt
150 g Mörk choklad 55%
1 msk Rapsolja
Florsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Eclair fyllda med vaniljkräm doppade i mörk choklad

  • 80 min
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Degen

  • Vaniljkräm

  • Övrigt

Directions

Share

Eclair fyllda med vaniljkräm doppade i mörk choklad.  En éclair är ett avlångt bakverk gjord på chouxdeg. De blir ihåliga och fylls med olika och toppas med choklad. Den är ungefär samma princip som när man gör churros eller tulumbe.

 

Du kommer behöva spritpåsar och en tyll. Jag använder Wilton 8b.

Steps

1
Done

Vaniljkrämen

Börja med att lägga alla ingredienser i en kastrull. Värm på medelvärm under konstant omrörning tills de börjar koka. Låt sjuda under fortsatt omrörning i 3-4 min.
Sila av krämen. Häll över i en spritspåse och låt svalna i kylen.

2
Done

Choux-degen

Värm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull.
När smöret smält och precis börjat koka så ta kastrullen från värmen. Sikta ner mjölet och arbeta in mjölet med en slickepott. Lägg tillbaka kastrullen på plattan och värm på degen på medelvärme samtidigt som du arbetar den med en slickepott. Gör så i 3-4 min. När du börjar se spår från degen på kasturllns botten är den färdigt. Ta bort kastrullen och lägg över degen i en skål. Fortsätt arbeta degen med slickepotten så degen ångas. Bre upp degen på sidorna så att den svalnar snabbare och låt degen sedan svalna i 30 min.

3
Done

Vispa upp degen till ett smul . Nu kommer det kritiska momentet. Du ska vispa ner 1 ägg i taget. Jag har skrivit 3 ägg, men det beror på storlek. Du kan behöva 4 om dina ägg är små.
Vispa ner ett ägg åt gången tills smeten är fast och smidig. Du ska kunna hålla en slickepott ovanför smeten utan att den glider ner (se min bild).

4
Done

Värm ugnen till 175 grader och fyll en spritspåse med degen. Spritsa ut avlånga eclair på bakplåtspapper. Pudra sedan dem med florsocker. Grädda i mitten av ugnen i 25 min utan att öppna ugnsluckan. Det ska gräddas tills de blir gyllene. Så fortsatt grädda i ca 5-15 min. Ta ut dem och låt svalna.

5
Done

Fyll eclair

gör 2 små hål på sidorna av eclairen eller 3 små undetill men en mindre tyll. Fyll sedan med vaniljkrämen.

6
Done

Doppa i choklad

Smält chokladen och blanda med olja. Doppa eclairen och låt sedan chokladen stelna.
Förvara torrt och svalt. Du kan frysa in tomma eclairs upp till en månad och fylla dem vid ett senare tillfälle. När de väl är fyllda är de som godast i 1 dag, sedan blir det något mjukare men håller i 2-3 dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hemmagjord kycklingschnitzel
previous
Hemmagjord kycklingschnitzel
Egg McMuffins - som på McDonalds
next
Egg McMuffins – som på McDonalds
Hemmagjord kycklingschnitzel
previous
Hemmagjord kycklingschnitzel
Egg McMuffins - som på McDonalds
next
Egg McMuffins – som på McDonalds

Add Your Comment