0 0
Chokladbaklava – supergod och enkel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Sockerlag
8 dl Strösocker
6 dl Vatten
Fyllning
400 g Mörk choklad 55%
400 g Valnötter
Övrigt
500 g Filodeg
Rapsolja
150 g Smör

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chokladbaklava – supergod och enkel

  • 40 min
  • Portioner 60
  • Medium

Ingredienser

  • Sockerlag

  • Fyllning

  • Övrigt

Steg

Dela

Baklava med choklad. God och lätt lagad baklava med choklad. Lätt rostade valnötter tillsammans med den mörka chokladen blir supergott! Jag använde valnötter men du kan använda andra nötter om du föredrar det.

Steg

1
Färdig

Sockerlagen

Börja med sockerlagen då den behöver hinna svalna. Koka upp vatten och socker. När de kokat upp låt de koka på medelvärme i ca 7-8 min. Ställ åt sidan och sedan i kylen för att svalna helt.

2
Färdig

Fyllningen till baklavan

Jag använder valnötter till min baklava med det går bra med andra nötter också.
Sätt ugnen på 200 grader och rosta nötterna i ca 5 min. Det ger dem en lite godare och djupare smak. Jag mixade sedan hälften av nötterna och finhackade den andra hälften. Blanda nötterna i en skål tillsammans med finhackad choklad.

3
Färdig

Rulla baklavan

Olja en avlång och något djup form. Lägg ett filodegsblad på en ren yta. Pensla lätt med olja och placera ett andra blad ovanpå. Pensla även det bladet. Ta några msk fyllning och placera längs med kortsidan och rulla ihop till en tight rulle. Lägg rullen i formen. Fortsätt så tills fyllningen är slut. Dela rullarna i formen.

4
Färdig

Grädda baklavan

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll över baklavan och pensla så att du inte har några torra ytor. Grädda baklavan i ca 20 min eller tills den är gyllene. När baklavan är klar häll över den avsvalnade eller kalla sockerlagen på den varma baklavan. Låt sedan baklavan suga åt sig sockerlagen i 2-3h innan du serverar. Förvara baklavan väl täckt kylen så håller den flera dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brytbröd - super mjukt, fluffigt och gott
Föregående
Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak
Nästa
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak
Brytbröd - super mjukt, fluffigt och gott
Föregående
Brytbröd – super mjukt, fluffigt och gott
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak
Nästa
Pljeskavice med pitabröd, chilflakes, lök och kajmak

Kommentera