0 0
Fudge brownie med oreos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 st Ägg
3.5 dl Strösocker
150 g Smör
1.5 tk Bakpulver
1.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
2.25 Vetemjöl
9 st Oreos

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Fudge brownie med oreos

  • 40 min
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En fudgy brownie med Oreos. I den här brownien hade jag Oreos strawberry cheesecake och det blev riktigt gott. Men du kan självklart välja en annan variant! Brownien blir som godast när den fått sätta sig i kylen.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en springform eller en kvadratisk form som är mellan 20-22 cm i diameter eller 20x20 cm. Smält smöret och låt svalna medan du förbereder resten.
Vispa ihop socker och ägg riktigt ljust och pösigt i ca 5-6 minuter. Sikta ner de torra ingredienser (mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker) och vänd ner smöret. Vänd ihop till en jämn smet med en slickepott.

2
Done

Häll över smeten i formen. Tryck ner oreosen och grädda i ca 20-25 min (håll koll efter 15 då den exakta tiden det varierar från ugn till ugn). Jag bakade min brownie i ca 22 min. Kakan ska satt sig i kanterna och ha en bakad yta men fortfarande vara skakig och kladdig. Hellre för kladdig än torr!
Ta ut kakan och låt den svalna helt. Om du vill ha en fastare brownie så kan du ställa den i kylen, i rumstemperatur blir den kladdigare. Servera med glass eller ät den som den är!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
previous
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
next
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
previous
Paj med fetaost, karamelliserad rödlök och spenat
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika
next
Krämig vegetarisk pasta med röd pesto, spenat och paprika

Add Your Comment