0 0
Gul currysoppa med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
450 g Kycklinglårfilé
2 tärningar Kycklingbuljong
3 dl Grädde
1 st Lök en mindre lök
1 liter Vatten
3 tsk Gul curry
Salt
Peppar
Majsstärkelse
Topping
1 st Broccoli

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gul currysoppa med kyckling

  • 30
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Smarrig och värmande gul currysoppa med kyckling och broccoli. Går snabbt att laga och blir otroligt gott och krämig. Går även att göra soppan helt vegetarisk genom att ersätta kycklingen med mer grönsaker och ersätta kycklingbuljongen med grönsaksbuljong.

PRODUKTTIPS: Hard Face Wokpanna 4,5 L från Fiskars - Se här (Adlink)

Steg

1
Färdig

Fräs löken i olja en djup kastrull. Lägg i kycklinglårfilén utan att dela dem och fräs dem lite i oljan. Vänd i curryn. Häll sedan på vattnet och smula ner buljongen. Låt koka. Koka kycklingen i buljongen tills den är färdig, i ca 10 minuter. Ta ut den och dra den i strimlor med hjälp av en gaffel och kniv.

2
Färdig

Tillsätt grädde i soppan, salta och peppra. Koka upp och låt sjuda i 5-10 minuter. Red soppan till önskad konsistens med majstärkelse.
Koka brocolin.

3
Färdig

Servera soppan med den strimlade kycklingen och broccoli!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nattjästa havrefrallor
Föregående
Nattjästa havrefrallor
Enkla kebabspett i ugn
Nästa
Enkla kebabspett i ugn
Nattjästa havrefrallor
Föregående
Nattjästa havrefrallor
Enkla kebabspett i ugn
Nästa
Enkla kebabspett i ugn

Kommentera