Ingredienser
-
Botten
-
15 Digestivkex
-
75 g Smör
-
Fyllning
-
2 dl Vispgrädde
-
600 g Färskost
-
2 dl Florsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 st Citronskal
-
Lemoncurd
-
1 st Citronskal
-
1 dl Citronsaft
-
1.5 dl Socker
-
3 st Ägg
-
50 g Smör
Steg
Krämig, god och enkel citroncheesecake. Den här citroncheesecaken bakar du på 30 min, sen låter du den stå i kylen innan det är dags att servera. Den är lagom söt och perfekt krämig! Den här cheesecaken behöver inte bakas eller stå i frysen utan det enda som krävs är några timmar i kyl.
Steg
1
Färdig
|
FörberedelserKlä en en springform 20 cm med bakplåtspapper, både kanter och botten. |
2
Färdig
|
BottenMixa kexet till ett smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en klädd form. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. |
3
Färdig
|
FyllningVispa grädden (inte helt) och vänd sedan ner färskosten. Vispa ihop grädden och färskosten. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och riv skal från 1 citron, vänd med en slickepott. |
4
Färdig
|
LemoncurdVispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk och låt svalna något innan du brer över den på fyllningen. |
5
Färdig
|
Bre över fyllningen på kexbotten och avsluta sen lemoncurden. Låt stå i kylen i ett par timmar! |
6
Färdig
|
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration!
|