Ingredienser
-
Botten
- 15 Digestivkex
- 75 g Smör
-
Fyllning
- 2 dl Vispgrädde
- 600 g Färskost
- 2 dl Florsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 st Citronskal
-
Lemoncurd
- 1 st Citronskal
- 1 dl Citronsaft
- 1.5 dl Strösocker
- 3 st Ägg
- 50 g Smör
Steg
Krämig, god och enkel citroncheesecake. Den här citroncheesecaken bakar du på 30 min, sen låter du den stå i kylen innan det är dags att servera. Den är lagom söt och perfekt krämig! Den här cheesecaken behöver inte bakas eller stå i frysen utan det enda som krävs är några timmar i kyl.
Tips på Studentpresenter här (adlink)Steg
1 Färdig | FörberedelserKlä en en springform 20 cm med bakplåtspapper, både kanter och botten. |
2 Färdig | BottenMixa kexet till ett smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en klädd form. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. |
3 Färdig | FyllningVispa grädden (inte helt) och vänd sedan ner färskosten. Vispa ihop grädden och färskosten. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och riv skal från 1 citron, vänd med en slickepott. |
4 Färdig | Bre över fyllningen på kexbotten. Ställ i kylen i ett par timmar eller över natten. |
5 Färdig | LemoncurdVispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk eller skål och låt svalna något innan du brer över den på fyllningen. |
6 Färdig | När lemoncurden svalnat något kan du bre över den på cheesecaken |
7 Färdig | Förvara cheesecaken i kylen och lägg över den på ett fat när det är dags att servera. |
8 Färdig | Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration!
|
3 Comments Dölj kommentarer
Väldigt god citron cheesecake! Tack för receptet men du glömde majsstärkelse eller det var i alla fall det jag använde för att få krämen att tjockna.
Supergod! Behövdes ingen majsstärkelse enligt min mening. Bara rör över vattenbad i ca 20 min, sedan stelnar den i kylen. 😊
Kul att höra och bra att veta att det funkar utan majstärkelse också!