0 0
Krämig och enkel citroncheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Botten
15 Digestivkex
75 g Smör
Fyllning
2 dl Vispgrädde
600 g Färskost
2 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
1 st Citronskal
Lemoncurd
1 st Citronskal
1 dl Citronsaft
1.5 dl Socker
3 st Ägg
50 g Smör

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig och enkel citroncheesecake

  • Medium

Ingredienser

  • Botten

  • Fyllning

  • Lemoncurd

Steg

Dela
Annons:

Krämig, god och enkel citroncheesecake. Den här citroncheesecaken bakar du på 30 min, sen låter du den stå i kylen innan det är dags att servera. Den är lagom söt och perfekt krämig! Den här cheesecaken behöver inte bakas eller stå i frysen utan det enda som krävs är några timmar i kyl.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Klä en en springform 20 cm med bakplåtspapper, både kanter och botten.

2
Färdig

Botten

Mixa kexet till ett smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en klädd form. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

3
Färdig

Fyllning

Vispa grädden (inte helt) och vänd sedan ner färskosten. Vispa ihop grädden och färskosten. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och riv skal från 1 citron, vänd med en slickepott.

4
Färdig

Lemoncurd

Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk och låt svalna något innan du brer över den på fyllningen.

5
Färdig

Bre över fyllningen på kexbotten och avsluta sen lemoncurden. Låt stå i kylen i ett par timmar!

6
Färdig

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
minipannkakor - cereal pancakes
Föregående
Cereal pancakes – minipannkakor
jordnötsdressing
Nästa
God jordnötssås – perfekt till sallad, kyckling och tofu
minipannkakor - cereal pancakes
Föregående
Cereal pancakes – minipannkakor
jordnötsdressing
Nästa
God jordnötssås – perfekt till sallad, kyckling och tofu

One Comment Dölj kommentarer

Väldigt god citron cheesecake! Tack för receptet men du glömde majsstärkelse eller det var i alla fall det jag använde för att få krämen att tjockna.

Kommentera