6 0
Krämig och enkel citroncheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Botten
15 Digestivkex
75 g Smör
Fyllning
2 dl Vispgrädde
600 g Färskost
2 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
1 st Citronskal
Lemoncurd
1 st Citronskal
1 dl Citronsaft
1.5 dl Strösocker
3 st Ägg
50 g Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig och enkel citroncheesecake

  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Botten

  • Fyllning

  • Lemoncurd

Directions

Share

Krämig, god och enkel citroncheesecake. Den här citroncheesecaken bakar du på 30 min, sen låter du den stå i kylen innan det är dags att servera. Den är lagom söt och perfekt krämig! Den här cheesecaken behöver inte bakas eller stå i frysen utan det enda som krävs är några timmar i kyl.

Steps

1
Done

Förberedelser

Klä en en springform 20 cm med bakplåtspapper, både kanter och botten.

2
Done

Botten

Mixa kexet till ett smul. Blanda med smält smör och tryck ut i en klädd form. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

3
Done

Fyllning

Vispa grädden (inte helt) och vänd sedan ner färskosten. Vispa ihop grädden och färskosten. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och riv skal från 1 citron, vänd med en slickepott.

4
Done

Bre över fyllningen på kexbotten. Ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.

5
Done

Lemoncurd

Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk eller skål och låt svalna något innan du brer över den på fyllningen.

6
Done

När lemoncurden svalnat något kan du bre över den på cheesecaken

7
Done

Förvara cheesecaken i kylen och lägg över den på ett fat när det är dags att servera.

8
Done

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
minipannkakor - cereal pancakes
previous
Cereal pancakes – minipannkakor
jordnötsdressing
next
God jordnötssås – perfekt till sallad, kyckling och tofu
minipannkakor - cereal pancakes
previous
Cereal pancakes – minipannkakor
jordnötsdressing
next
God jordnötssås – perfekt till sallad, kyckling och tofu

19 Comments Hide Comments

Väldigt god citron cheesecake! Tack för receptet men du glömde majsstärkelse eller det var i alla fall det jag använde för att få krämen att tjockna.

Supergod! Behövdes ingen majsstärkelse enligt min mening. Bara rör över vattenbad i ca 20 min, sedan stelnar den i kylen. 😊

Tråkigt att höra! Hur var fyllningen när du la den på botten? Den ska nämligen vara rätt så fast och krämig då, är den lös behöver man vispa mer innan florsockret är i. Fyllningen stelnar inte utan sätter sig mer i kylen.
Ledsen om instruktionerna inte varit tydliga ❤️

Helt underbar citroncheesecake. Behöver inga tillsatser fick en bra konsistens som den är. Kan verkligen rekommendera denna till fest och bjudning.

Mycket god.. Behövde inge majsstärkelse till. Tjocknade fint i vattenbadet.. Så omtyckt av mina gäster 😄

Du måste ha missat något I receptet. Curden blev aldrig tjock. Jag fick till slut lägga till majsstärkelse

Ja precis, det jag menade 🥰 ibland tar det 15-20 minuter tills den tjocknar men kan ta längre tid om man har för svag värme på spisen, man kan testa att höja.
Men bra att det löste sig med majsstärkelse!

Men stelnar den verkligen utan gelatin eller nåt annat ?
Jag älskar allt med citron o vill göra den här.
Sen har jag en fråga ang kexsmulet,,, fyller du bara botten eller fyller du upp lite på sidorna ?

Ja, smeten är väldigt fast. Jag fyller bara botten, man kan öka mängden kex och fylla kanterna också om man vill. Det är bara gott med mer smul!

Add Your Comment