0 0
Hemmagjorda potatisbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.5 kg Fast potatis
2 msk Majsstärkelse
1 tsk Salt
Neutral olja Att steka i
Tillbehör
Lingon
Ärtor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjorda potatisbullar

  • 50
  • Portioner 3
  • Lätt

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt och ärtor. Tycker att det är så otroligt gott! Just den här varianten blev så lik de potatisbullar man köper i butik. Mjuka inuti och frasiga utanpå. Hemlighet är nog riven potatis som inte är helt kokt. Potatisbullar med potatismos har oftar mycket vätska vilket gör potatisbullarna för mjuka.

Steg

1
Färdig

Skala och riv potatisen

Skala och koka potatisen i saltat vatten i ca 10 minuter.
Låt potatisen svalna något så du kan hålla i dem och riv dem sedan på den grova sidan av rivjärnet.

2
Färdig

Forma till potatisbullar

Blanda den rivna potatisen med salt och majstärkelse.
Forma sedan till potatisbullar/biffar. Den kan bli lite klibbigt men fukta händerna lite lätt så blir det enklare.
Låt potatisbullarna sedan stå i frysen i ca 20 min så att de svalnar helt.

3
Färdig

Stek potatisbullar

Stek potatisbullar i rikligt med olja (oljan ska täcka botten av stekpannan) tills de är gyllene.

4
Färdig

Servera

Servera potatisbullarna med lingonsylt och ärtor, eller rivna morötter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Cheeseburgare med baconmajonnäs
Föregående
Cheeseburgare med baconmajonnäs
Kladdkaka med nutellaganache och bär
Nästa
Kladdkaka med nutellaganache och bär
Cheeseburgare med baconmajonnäs
Föregående
Cheeseburgare med baconmajonnäs
Kladdkaka med nutellaganache och bär
Nästa
Kladdkaka med nutellaganache och bär

Kommentera