Ingredienser
- 1.5 kg Fast potatis
- 2 msk Majsstärkelse
- 1 tsk Salt
- Neutral oljaAtt steka i
-
Tillbehör
- Lingon
- Ärtor
Steg
Hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt och ärtor. Tycker att det är så otroligt gott! Just den här varianten blev så lik de potatisbullar man köper i butik. Mjuka inuti och frasiga utanpå. Hemlighet är nog riven potatis som inte är helt kokt. Potatisbullar med potatismos har oftar mycket vätska vilket gör potatisbullarna för mjuka.
Steg
1 Färdig | Skala och riv potatisenSkala och koka potatisen i saltat vatten i ca 10 minuter. |
2 Färdig | Forma till potatisbullarBlanda den rivna potatisen med salt och majstärkelse. |
3 Färdig | Stek potatisbullarStek potatisbullar i rikligt med olja (oljan ska täcka botten av stekpannan) tills de är gyllene. |
4 Färdig | ServeraServera potatisbullarna med lingonsylt och ärtor, eller rivna morötter! |