0 0
Kladdkaka med nutellaganache och bär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
175 g Smör
4 st Ägg
1.25 dl Kakao
2.5 dl Vetemjöl
2 dl Farinsocker
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
Nutellaganache
200 g Nutella
1 dl Vispgrädde
Topping
Färska bär

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kladdkaka med nutellaganache och bär

  • 45
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Nutellaganache

  • Topping

Steg

Dela

En riktigt kladdig och god kladdkaka med nutellaganache och bär. Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den. Har även i lite extra av alla ingredienser just för att jag inte vill ha en tunn och platt kladdkaka.

Jag använder den klibbiga varianten av farinsocker för att ge kladdkakan en lite segare konsistens.

Steg

1
Färdig

Kladdkakan

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och häll över i en skål. Vänd i strösocker, farinsocker och ägg
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr.

2
Färdig

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna något innan du toppar med ganachen.

3
Färdig

Nutellaganache

Smält nutellan snabbt i en kastrull eller i micron i några sekunder. Koka upp grädden och vispa sedan ihop med nutellan. Häll över i en spritspåse och ställ kallt i 1-2 timmar.

4
Färdig

Dekorera kladdkakan

Bre eller spritsa på ganachen på kladdkakan. Toppa sedan med massor av färska bär. Förvara kladdkakan i kylen fram till servering.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hemmagjorda potatisbullar
Föregående
Hemmagjorda potatisbullar
Laxpasta med citron- och parmesansås
Nästa
Laxpasta med citron- och parmesansås
Hemmagjorda potatisbullar
Föregående
Hemmagjorda potatisbullar
Laxpasta med citron- och parmesansås
Nästa
Laxpasta med citron- och parmesansås

Kommentera